News

Focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova. Unde vor fi tratați cei 27 de deținuți depistați pozitiv

13.10.2020 | 15:54
Focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova. Unde vor fi tratați cei 27 de deținuți depistați pozitiv
Focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova. Unde vor fi tratați cei 27 de deținuți depistați pozitiv
ADVERTISEMENT

A fost depistat un focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova. 27 de deținuți au fost confirmaţi pozitiv.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a demarat investigațiie pentru stabilirea contacților și posibila sursă de infectare.

ADVERTISEMENT

”Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 şi se aflau cazate în acelaşi spaţiu,” a precizat ANP.

Focar COVID-19 la Penitenciarul Craiova

Cei 27 de deținuți vor fi tratați în interiorul Penitenciarului Spital București-Jilava.

ADVERTISEMENT

“Având în vedere confirmarea pozitivă cu SARS-CoV-2 a 7 persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administraţia locului de deţinere şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacţilor şi a potenţialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire.

Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 şi se aflau cazate în acelaşi spaţiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul Penitenciarului Spital Bucureşti-Jilava, conform metodologiei interne”, precizează ANP.

Pentru ca focarul să nu se extindă și mai mult se continuă testarea întregului efectiv de deţinuţi şi a cadrelor unităţii.

ADVERTISEMENT

“Administraţia locului de deţinere urmează indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi implementează măsurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi).

Starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este optimă, iar măsurile de informare/consiliere completează demersurile specifice de intervenţie. De asemenea, activităţile operative curente se derulează fără disfuncţionalităţi. Până la finalizarea anchetei epidemiologice, sursa de infectare rămâne incertă”, menţionează ANP.

Penitenciarul Spital Bucureşti-Jilava asigură gestionarea cazurilor uşoare sau medii de infectare cu noul coronavirus din rândul persoanelor private de libertate. România a înregistrat 3.109 de cazuri noi la ultima raportare oferită de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore au fost 68 de decese (40 bărbați și 28 femei). Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 10 decese la categoria 50-59 de ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri