News

Focar de COVID-19 la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi! 15 cadrele medicale şi 13 pacienţi au coronavirus

23.05.2020 | 15:07
Focar de COVID19 la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi 15 cadrele medicale si 13 pacienti au coronavirus
ADVERTISEMENT

Focar de COVID-19 la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi acolo unde au fost confirmate deja nu mai puțin de douăzeci și opt de cazuri de coronavirus. Vorbim despre 13 pacienți și 15 cadre medicale.

Focar de COVID-19 la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi!

Între timp, managerul spitalului, Lucian Eva, a precizat că toate cadrele medicale diagnosticate reveniseră din tura liberă, după 14 zile în care ar fi urmat să stea izolate.

ADVERTISEMENT

Majoritatea sunt asistente medicale și medici rezidenți. De altfel, ultimele 17 cazuri, 4 cadre medicale și cei 13 pacienți, au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore.

15 cadrele medicale şi 13 pacienţi au coronavirus

“Începând de astăzi Spitalul de Neurochirurgie lucrează în regim de urgenţă. Avem o anchetă în desfăşurare şi încercăm să luăm toate măsurile necesare de depistare a virusului COVID-19 şi de stopare a răspândirii acestuia.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment am testat 200 de persoane la nivelul spitalului, iar 28 din acestea sunt pozitive. Continuăm testarea şi retestăm acolo unde este cazul”, a declarat Lucian Eva.

De remarcat că secţia de Neurochirurgie I va fi închisă pentru dezinfecţie şi vor fi refăcute circuitele. În acelaşi timp, se continuă testarea tuturor pacienţilor şi a personalului medical.

ADVERTISEMENT

”Cel mai probabil o asistentă a contactat virusul din exteriorul spitalului. Urmează să testăm tot personalul implicat şi pacienţii. Sperăm ca în câteva zile să închidem focarul”, a declarat medicul Lucian Eva.

În această unitate medicală sunt trataţi şi bolnavi de COVID-19, însă cadrele medicale depistate cu coronavirus nu lucrează în secţia unde sunt internaţi aceşti pacienţi.

ADVERTISEMENT

Persoanele care au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19 vor rămâne internate în Spitalul de Neurochirurgie pentru a fi tratate.

Pe de altă parte, DSP Iaşi a anunţat că şi la Spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi au apărut patru cazuri de coronavirus în rândul cadrelor medicale, fiind declanşată o anchetă epidemiologică.

 

 

ADVERTISEMENT