News

Focar de COVID-19 la Spitalul Sinaia. Activitatea mai multor secții, printre care și Terapia Intensivă, suspendată

01.10.2020 | 17:31
Focar de COVID19 la Spitalul Sinaia Activitatea mai multor sectii printre care si Terapia Intensiva suspendata
ADVERTISEMENT

Activitatea mai multor secții din cadrul Spitalului Orășenesc Sinaia, printre care și Terapia Intensivă, au fost suspendate joi, 01 octombrie, după ce s-a constatat existența unui focar de coronavirus. Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Prahova, trei medici și opt asistente s-ar fi infectat în interiorul unității medicale, pe fondul unui volum foarte mare de muncă.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a demarat o anchetă epidemiologică și urmează să fie întocmită lista completă a persoanelor cu care cadrele medicale testate pozitiv au intrat în contact. Odată identificate, acestea vor fi plasate în carantină la domiciliu timp de 14 zile.

ADVERTISEMENT

La nivelul spitalului, secţiile de Medicină Internă, Pediatrie, Obstretică-Ginecologie, Compartimentul de Primiri Urgenţe, Laboratorul de analiză şi Ambulatoriul Spitalului îşi continuă activitatea. Cât despre pacienții internați în secțiile care și-au suspendat temporar activitatea, aceștia au fost transferați către alte unități medicale.

Focar de COVID-19 la Spitalul Sinaia. 11 cadre medicale au fost testate pozitiv

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare, iar rezultatele preliminare consideră că infectarea a avut loc ca urmare a creşterii volumului activităţii chirurgicale cu 75-100% faţă de intervalul similar al anului trecut.

ADVERTISEMENT

În ultimele săptămâni au fost transferaţi în unitatea noastră foarte mulţi pacienţi din judeţul Prahova, cu afecţiuni grave (urgenţe chirurgicale, oncologice, vârstnici, endoscopii, consulturi, pansamente etc.)”, a anunţat managerul Spitalului Orăşenesc Sinaia, Mariana Miu-Grigorescu.

Peste 200 de prahoveni au murit în urma infectării cu noul coronavirus

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 5950 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 201 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

ADVERTISEMENT

Cele 65 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, din județ, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0-18 ani – 2
  • 19 ani -29 ani – 5
  • 30 ani -39 ani – 9
  • 40 ani -49 ani – 19
  • 50 ani -59 ani – 12
  • 60 ani -69 ani – 12
  • 70 ani -79 ani – 2
  • Peste 80 de ani – 4
ADVERTISEMENT

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova și Spitalul Orășenesc Sinaia, în urma monitorizării stării de sănătate a personalului medical din cadrul unității sanitare de pe Valea Prahovei, trei medici și opt asistente au fost identificați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2.

Ca urmare a acestui fapt, a fost dispusă suspendarea activității, pentru următoarele 14 zile, în: Compartimentul Chirurgie Generală, Compartimentul ATI, Blocul Operator și Compartimentul Endoscopie. Au fost realizate externarea și transferul pacienților către alte unități medicale.

Personalul infectat a intrat în izolare, a fost demarată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți și carantinarea acestora. Restul activităților spitalului se desfășoară în program și ritm normal.

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 255 sunt ocupate. La ATI, toate paturile destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Situația este dinamică, aceste informații putând suferi modificări de la o oră la alta”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Prahova.

ADVERTISEMENT