News

Focar de COVID-19 la TVR. Încă un angajat a fost testat pozitiv

17.07.2020 | 16:17
Focar de COVID19 la TVR Inca un angajat a fost testat pozitiv
ADVERTISEMENT

Într-un comunicat dat publicității în cursul zilei de vineri, 17 iulie, Televiziunea Română a anunțat că un angajat a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Este al doilea caz de acest gen confirmat în decurs de o săptămână în rândul celor peste 2.500 de persoane care lucrează în cadrul instituției media.

De altfel, conducerea a dispus deja sporirea măsurilor în astfel de cazuri. Prin urmare, toate spațiile în care s-a aflat persoana respectivă vor fi dezinfectate, iar TVR se angajează să asigure materiale de protecție suplimentare pentru angajați.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește lista contacţilor direcţi cu persoana depistată pozitiv, aceasta a fost întocmită şi va fi inclusă în programarea pentru testare. Totodată, reprezentanții postului precizează că situația cu care se confruntă este normală în condițiile unei „transmisii comunitare extinse”.

Încă un angajat al TVR are coronavirus! Este al doilea caz confirmat în decurs de o săptămână

Conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri: dezinfecţii atât în spaţiile în care s-a aflat persoana respectivă, cât şi în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie.

ADVERTISEMENT

Lista contacţilor direcţi cu persoana depistată pozitiv a fost întocmită şi va fi inclusă în programarea pentru testare. Facem precizarea că acesta şi cel depistat pozitiv săptămâna trecută sunt două cazuri fără legătură unul cu celălalt. Este doar o evoluţie normală în condiţiile unei transmisii comunitare extinse”, se arată în comunicatul transmis de TVR.

Regulile de protecţie ce trebuie respectate de angajaţii TVR sunt următoarele :

  • Purtaţi mască facială, având acoperite atât gura cât şi nasul. Masca se schimbă la 4 ore sau când se umezeşte;
  • Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 – 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;
  • Nu staţi în grupuri mai mari de 3-4 persoane.
  •  Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;
  • Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);
  • Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie;
  • Anunţaţi telefonic Cabinetul Medical SRTv şi medicul de familie apariţia oricărui simptom de boală (creşterea temperaturii peste 37,3, frison, astenie, tuse uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului)”, se încheie comunicatul Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol
ADVERTISEMENT