News

Focar de COVID-19 la un abator din Vaslui: 59 de angajați, testați pozitiv. Care e starea bolnavilor

20.07.2020 | 12:30
Focar de COVID19 la un abator din Vaslui 59 de angajati testati pozitiv Care e starea bolnavilor
Focar de COVID-19 la un abator din Vaslui: 59 de angajați, testați pozitiv. Care e starea bolnavilor. Sursa foto: zdbc.ro
ADVERTISEMENT

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat în România. Este vorba de un abator din Vaslui, acolo unde 59 de angajați au fost testați pozitiv.

Momentan, cele aproape 60 de contaminări au fost depistate după ce s-au realizat 100 de testări. Ancheta epidemiologică este în derulare.

ADVERTISEMENT

Autoritățile anunță că cele mai multe dintre persoanele bolnave sunt asimptomatice, iar testările vor continua.

Focar de COVID-19 la un abator din Vaslui: 59 de angajați, depistați pozitiv

Vaslui, un județ care nu avea mari probleme cu pandemia de COVID-19 în comparație cu zonele din nord ale Moldovei, se confruntă cu un focar major la un abator de pui.

ADVERTISEMENT

În acest moment, DSP Vaslui anunță că au fost depistate nu mai puțin de 59 de cazuri de infectări cu noul coronavirus în rândul angajaților la această unitate comercială.

Cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 au fost depistate după ce în cursul săptămânii trecute trei angajați au prezentat simptome specifice bolii.

ADVERTISEMENT

După apariția celor trei cazuri, s-a decis ca angajații care au intrat în contact cu aceștia să fie testați. Nimeni nu se aștepta însă ca în urma testării să rezulte atât de multe cazuri.

Potrivit ȘtirideIași, care citează surse din conducerea abatorului, salariații testați pozitiv lucrează în secții diferite, iar cel mai probabil virusul s-a răspândit din cauză că angajații fac naveta cu microbuzul.

ADVERTISEMENT

Care e starea bolnavilor

Direcția de Sănătate Publică Vaslui informează că majoritatea dintre persoanele testate pozitiv sunt asimptomatice.

În acest moment, DSP Vaslui are în derulare o anchetă epidemiologică. Aceasta se anunță dificilă, întrucât trebuie stabiliți contacții tuturor celor 59 de persoane testate pozitiv.

În județul Vaslui sunt peste 300 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, iar la ora actuala sunt internate în spital 73 de persoane, decedate 22 de persoane, 151 de persoane vindecate și 41 de persoane pozitive la domiciliu.

DSP-ul din județ anunță că focarele au crescut în ultimele zile, fiind depistate la mai multe unități comerciale, precum și la Spitalul de Urgență din Bârlad.

ADVERTISEMENT