News

Focar de Covid-19 la un azil de bătrâni din București: 59 de persoane pozitive. Cum s-au infectat vârstnicii

28.08.2020 | 14:32
Focar de Covid19 la un azil de batrani din Bucuresti 59 de persoane pozitive Cum sau infectat varstnicii
ADVERTISEMENT

Un nou focar de infectare cu Covid-19 a fost raportat în București. Nu mai puțin de 59 de persoane au fost depistate pozitiv cu infecția SARS-CoV2 la un azil de bătrâni.

Din primele informații, cei depistați cu noul coronavirus sunt vârstnicii centrului, iar vestea bună este că, deocamdată, boala nu s-a extins către personalul care lucrează în instituție.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conform datelor oficialităților, starea celor infectați este una stabilă, iar orice agravare va fi raportată de cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Focar de Covid-19 București: 59 de persoane infectate la un azil de bătrâni

Capitala, zona cea mai afectată din țară de pandemia de Covid-19, cu peste 10.500 de cazuri în ultimele șapte luni, a anunțat un nou focar important de infecție.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 59 de persoane vârstnice dintr-un azil din București au fost depistate pozitivi la testul pentru noul coronavirus, a transmis vineri Digi24. Aceștia s-ar fi infectat după contactul cu angajații, tocmai reveniți din concediu.

În acest moment vorbim de 59 de vârstnici infectați. Aceștia sunt internați cu Covid-19. Alți 74 sunt în izolare la nivelul centrului. Beneficiarii rămași în centrul de bătrâni sunt bine, nu au simptome, iar personalul urmărește situația.

ADVERTISEMENT

Nu avem încă informații concrete, însă ce vă pot spune din experiența din acest domeniu, din păcate contaminarea vine prin prisma contactului cu angajații. Oamenii vin din concediu și riscul de infectare este foarte mare.

De aceea, responsabilitatea celor care se întorc din concediu este foarte mare ca să respecte toate recomandările”, a spus președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Mădălina Turza, pentru postul de știri.

ADVERTISEMENT

Capitala, 159 de cazuri noi raportate în ultima zi

Din informațiile oferite de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) vineri, la ora 13:00, Bucureștiul a raportat alte 159 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

În total, de la startul pandemiei, 10.521 de locuitori ai Capitalei au fost declarați infectați cu Covid-19, cel mai mare număr din România.

Conform GCS, 1.318 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS. Până vineri, pe teritoriul României au fost confirmate 84.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags: