News

Focar de Covid-19 la un cămin de bătrâni din Botoșani. Biserica din instituție, închisă temporar

01.09.2020 | 12:21
Focar de Covid19 la un camin de batrani din Botosani Biserica din institutie inchisa temporar
ADVERTISEMENT

Un nou focar de infecție cu Covid-19 a fost descoperit la un cămin de bătrâni din țară, de această dată din județul Botoșani.

Este vorba de un centru social din localitatea Leorda, acolo unde mai mulți vârstnici au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Din informațiile celor de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), un număr de patru persoane instituţionalizate în căminul din zonă fost confirmate ca fiind infectate în cursul serii de luni, 31 august.

Focar de infectare cu Covid-19 la un cămin de bătrâni din Botoșani

După depistarea infectărilor cu SARS-CoV2, cele patru persoane din căminul social au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, iar instituția a fost izolată, demarându-se ancheta epidemiologică aferentă.

ADVERTISEMENT

Tot în acest caz, autoritățile sanitare au informat că va fi luată şi măsura închiderii temporare a bisericii din incinta căminului de bătrâni.

S-a luat această măsură în condiţiile în care lăcaşul de cult era deschis şi credincioșilor din exterior, iar riscul de infectare era ridicat.

ADVERTISEMENT

Covid-19 și la un centru de plasament din Botoșani

Județul Botoșani a anunțat, în urmă cu doar o zi, că doi copii dintr-un centru de plasament din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au fost diagnosticaţi cu Covid-19, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei.

Sursa citată anunța că cei doi minori, unul de nouă şi unul de 15 ani, se aflau în îngrijirea Centrului de plasament ”Speranţa” şi au fost testaţi în cadrul unui program derulat periodic de autorităţile sanitare în toate centrele din subordinea DGASPC.

ADVERTISEMENT

În acest centru sunt cazaţi 26 de copii, însă ceilalţi au avut rezultate negative la testul COVID-19. Cei doi copii sunt asimptomatici şi au fost internaţi în Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati”. De la începutul epidemiei de SARS-CoV-2, au fost înregistrate 1.329 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în județ.

ADVERTISEMENT