News

Focar de Covid-19 la un cămin de bătrâni din Capitală: 28 de infectați. Care este starea bolnavilor

20.09.2020 | 11:07
Focar de Covid19 la un camin de batrani din Capitala 28 de infectati Care este starea bolnavilor
ADVERTISEMENT

Un nou focar de Covid-19 a fost depistat în Capitală. Zeci de bătrâni și o parte dintre angajați au fost testați pozitiv în Sectorul 1.

Din primele informații, nu mai puțin de 28 de persoane au fost declarate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, anunță Antena 3.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, 26 sunt bătrâni din unitatea socială, iar doi sunt angajați ai instituției, o asistentă și un infirmieri.

Focar de Covid-19 la un cămin de bătrâni din Capitală: 28 de infectați. Care este starea bolnavilor

Focar important de coronavirus în zona Bucureștiului. Un număr de 28 de persoane au fost depistate cu Covid-19 la un centru de bătrâni din Sectorul 1.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, starea tuturor celor infectați este bună, dat fiind faptul că aceștia nu prezintă niciun simptom al bolii.

Autoritățile au luat deja măsuri importante în acest caz. Tot personalul a fost izolat, iar o anchetă DSP este acum în desfășurare.

ADVERTISEMENT

București, peste 200 de cazuri de Covid-19 în ultima zi

Numărul zilnic al cazurilor de Covid-19 din București se menține extrem de ridicat, iar la acest lucru contribuie și apariția acestor focare.

Recent, pe 18 septembrie, Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Sfânta Maria din București a fost închisă, după ce s-a constatat existența unui focar de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Din datele furnizate vineri, o infirmieră s-ar fi infectat în afara spitalului, îmbolnăvind apoi alți 9 colegi din cadrul unității medicale.

În acest caz, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a demarat deja o anchetă epidemiologică ce presupune atât dezinfectarea saloanelor, cât și testarea întregului personal medical. Până la finalizarea acesteia, la ATI nu vor mai putea fi internați pacienți noi.

ADVERTISEMENT
Tags: