News

Focar de COVID-19 la un cămin de copii din Buzău! 14 persoane, confirmate cu virusul

29.06.2020 | 10:20
Focar de COVID19 la un camin de copii din Buzau 14 persoane confirmate cu virusul
ADVERTISEMENT

Focar de COVID-19 la un cămin de copii din Buzău! Nu mai puțin de paisprezece persoane, angajaţi şi copii asistaţi, au fost confirmate cu coronavirus.

Totul s-a întâmplat la Complexul de servicii comunitare Beceni. Fără să mai stea o clipă pe gânduri, autorităţile de sănătate publică au declarat focar de boală în acest cămin.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Buzău, la Complexul de servicii comunitare din Beceni, joi au fost confirmate trei cazuri de COVID 19 în rândul angajaţilor.

Focar de infecții cu coronavirus într-un cămin de copii din Buzău

La puțin timp distanță au apărut alte 14 cazuri. Este vorba despre 7 angajaţi ai centrului şi despre 7 copii asistaţi care locuiau în această unitate.

ADVERTISEMENT

Acum, vorbim despre un total de 32 de angajaţi şi 24 de copii, iar după apariţia primelor trei cazuri, s-a trecut la testarea tuturor persoanelor, angajaţi şi copii.

Judeţul Buzău numără, conform raportării de duminică, un total de 522 de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei, cu 284 de persoane vindecate şi 12 care au murit, având COVID 19, dar şi alte afecţiuni grave.

ADVERTISEMENT

”În urma testării periodice a personalului, în cadrul a două unităţi rezidenţiale destinate copiilor, din cadrul D.G.A.S.P.C. Buzău, trei, respectiv patru persoane angajate au fost confirmat pozitiv COVID-19.

Cele două unităţi rezidenţiale şi-au organizat activitatea astfel încât să se asigure asistenţă şi îngrijire de permanenţă.

ADVERTISEMENT

Structurile menţin legătura cu Direcţia de Sănătate Publică Buzău, monitorizează îndeaproape starea de sănătate a beneficiarilor şi personalului, prin menţinerea aplicării tuturor măsurilor de prevenire şi protecţie a beneficiarilor şi a personalului, specifice pentru această perioadă”, anunţa în urmă cu doar câteva zile și DGASPC Buzău.

 

ADVERTISEMENT
Tags: