News

Focar de Covid-19 la un centru de bătrâni din județul Cluj: 48 de infectați. Care e starea bolnavilor

16.09.2020 | 11:22
Focar de Covid19 la un centru de batrani din judetul Cluj 48 de infectati Care e starea bolnavilor
ADVERTISEMENT

Un nou focar de Covid-19 a fost depistat la un centru de îngrijire al persoanelor vârstnice din România, de această dată din zona Transilvaniei.

La un cămin de bătrâni din județul Cluj, nu mai puțin de 48 din cei 54 de beneficiari au fost testați pozitiv la noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, cel care a anunțat existența unui focar extins la un centru de vârstnici din comuna Apahida.

Focar de Covid-19 depistat la un centru de bătrâni din județul Cluj

Continuă să crească numărul infectărilor de Covid-19 în județul Cluj. Un focar de SARS-CoV-2 a fost raportat la un centru de vârstnici din localitatea clujeană Dezmir, din comuna Apahida, acolo până în prezent 48 de persoane fiind depistate pozitiv.

ADVERTISEMENT

“Avem un focar la un centru de vârstnici – Casa ‘Hermina’ din Dezmir, comuna Apahida – unde din 54 de testaţi, 48 sunt pozitivi (rezidenţi cu vârstele între 68-92 ani şi personal angajat).

În cursul zilei de azi se va organiza evaluarea tuturor pozitivilor din punct de vedere clinic, paraclinic şi imagistic în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate fiecărui pacient”, se arată într-o informare a prefectului judeţului Cluj, Mircea Abrudean, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Posibila cauză a focarului din Cluj

O posibilă cauză a infectării bătrânilor ar fi personalul instituției. Prefectul Abrudan mai spune că testarea vârstnicilor s-a decis după depistarea a două cazuri pozitive în rândul personalului.

”Menționăm că s-a decis testarea ca urmare a depistării a două cazuri pozitive la personal. Activitatea centrului se suspendă pentru măsuri de dezinfectie”, a mai transmis prefectul Mircea Abrudean.

ADVERTISEMENT

Până la raportarea de marți a Grupului de Comunicare Strategică, în județul Cluj erau înregistrate 2516 cazuri de infectare cu noul coronavirus de la startul pandemiei. În ultima zi, alte 49 de infectări au fost raportate.

De asemenea, la nivel naționale, GCS a anunțat, marți, că în urma testelor efectuate au fost înregistrate 1.111 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. Acestea au fost cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

ADVERTISEMENT