News

Focar de Covid-19 la un centru de recuperare din Târgu-Cărbuneşti: 37 de persoane testate pozitiv

02.11.2020 | 17:47
Focar de Covid19 la un centru de recuperare din TarguCarbunesti 37 de persoane testate pozitiv
ADVERTISEMENT

Centrul de Recuperare şi Reabilitare (CRR) Târgu-Cărbuneşti, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, a înregistrat un număr record de infecții cu virusul SARS-COV-2. 12 angajaţi şi 25 de beneficiari au fost depistați pozitiv la testarea COVID-19.

Informația este confirmată de purtătorul de cuvânt al instituției, Minodora Sucea. Potrivit acesteia, confirmările au venit în urma realizării testărilor periodice, efectuate conform normelor în vigoare, scrie agerpres.ro.

ADVERTISEMENT

Toate persoanele depistate pozitiv sunt asimptomatice. Angajații au fost plasați în izolare la domiciuliu, sub supravecherea medicului de familie, iar beneficiarii au fost izolaţi în centru, pe saloane, și vor fi monitorizați de medicul de familie și de cel al centrului.

Număr record de infecții cu Covid-19 la Centrul de Recuperare şi Reabilitare (CRR) Târgu-Cărbuneşti

Totodată, spațiile din centru au fost dezinfectate prin nebulizare, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

ADVERTISEMENT

„Activitatea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Târgu-Cărbuneşti se desfăşoară în parametri normali, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie prevăzute de legislaţia în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

DGASPC se conformează măsurilor dispuse de către DSP Gorj. Încă de la începutul pandemiei, la nivelul DGASPC Gorj s-au luat măsurile necesare, achiziţionându-se, în cantităţi suficiente, materiale de protecţie (măşti, mănuşi, dezinfectanţi, halate, botoşei, combinezoane etc.);

ADVERTISEMENT

În prezent, având în vedere modalitatea de transmitere intracomunitară, se fac eforturi deosebite în gestionarea situaţiei a 1.016 angajaţi şi peste 1.000 de beneficiari, pentru fiecare angajat, la fiecare intrare în tură, se face triajul epidemiologic, iar pentru beneficiari, dimineaţa şi seara, sau de câte ori este necesar, se face triajul epidemiologic”, a declarat Minodora Sucea, potrivit sursei citate mai sus.

Până în momentul de față, județul Gorj are o rată de infectare de 1,43. Astăzi au fost înregistrate 45 de cazuri noi, iar, în total, sunt 3042 de cazuri confirmate.

ADVERTISEMENT

Nu este primul caz de focar de SARS-COV-2 în Gorj. În luna mai, patru angajați ai DGASPC Gorj au fost depistați pozitiv cu virusul, iar, în urma acestui lucru, 36 de minori cu care aceștia intraseră în contact au fost plasați în izolare.

ADVERTISEMENT