News

Focar de COVID la o firmă din Ploiești. 85 de persoane sunt infectate

06.11.2020 | 18:11
Focar de COVID la o firma din Ploiesti 85 de persoane sunt infectate
ADVERTISEMENT

Direcția de Sănătate Publică Prahova a demarat în cursul zilei de vineri, 6 noiembrie 2020 o anchetă epidemiologică la sediul unei firme din Ploiești, după ce s-a constatat existența unui focar de coronavirus.

Potrivit instituției, 85 de angajați ai respectivului agent economic au fost testați pozitiv, iar 15 colegi de serviciu cu care aceștia au intrat în contact în ultima perioadă sunt nevoiți să rămână în carantină pentru următoarele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Bilanțul total al cazurilor de îmbolnăvire raportate la nivelul județului a ajuns la 10.972, dintre care 254 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Printre persoanele diagnosticate recent se numără 11 copii şi adolescenţi, precum și 29 de vârstnici de peste 70 de ani.

Focar de coronavirus într-o firmă din Ploiești. 85 de angajați au fost testați pozitiv

DSP Prahova a identificat un nou focar la un agent economic din Ploieşti, fiind confirmaţi cu noul coronavirus 85 de angajaţi dintr-un total de 623.

ADVERTISEMENT

În cazul celor depistaţi pozitiv la testarea SARS-CoV-2, s-a stabilit că nu au o legătură epidemiologică corelată cu activitatea din fabrică.

Persoanele cu test pozitiv sunt izolate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, iar contacţii de serviciu, 15, s-au carantinat.

ADVERTISEMENT

Sunt implementate în unitate măsurile pentru prevenirea şi combaterea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi s-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor de lucru”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Prahova.

Și Spitalul Municipal Ploiești este într-o situație dificilă

În altă ordine de idei, autoritățile au identificat recent noi focare de infectare cu virusul SARS-COV-2 la secţia de oncologie a Spitalului Municipal din Ploieşti, după ce 17 angajaţi ai unităţii sanitare au fost testați pozitiv.

ADVERTISEMENT

Printre persoanele infectate se numără și cadre medicale care lucrează în zona de radioterapie. Cu toate acestea, secția care îngrijeşte bolnavii de cancer își continuă activitatea.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat noi focare la Spitalul Municipal Schuller Ploieşti, fiind confirmate cu noul coronavirus 17 cadre medicale din secţia Oncologie (4 persoane), compartimentul de Radioterapie (6), laboratorul de analize medicale (4) şi laboratorul de Radioterapie (3). Personalul medico-sanitar a fost izolat la domiciliu, fiind realizată dezinfecţia spaţiilor”, se arată în informarea transmisă de DSP Prahova.

ADVERTISEMENT