News

Focar de infecție cu Covid-19 la cel mai mare spital de urgență din București. 14 angajați de la Spitalul Floreasca au Covid-19

19.10.2020 | 21:34
ADVERTISEMENT

Focar de Covid-19 la Spitalul Floreasca din Capitală, cea mai mare unitate medicală de urgență din România.

Spitalul Floreasca e la un pas de colaps, după ce nu mai puțin 14 angajați au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform Spynews, medicii nu s-ar fi îmbolnăvit în timp ce se aflau la serviciu, majoritatea fiind reprezentanți al departamentului de Resurse Umane, Achiziții, Contabilitate și Statistică.

Focar de infecție cu 14 infectați la Spitalul Floreasca din București

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, infectații nu au intrat în contact cu pacienții aflați pe secții, aceștia fiind izolați conform protocolului.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pe lângă cei 14 infectați ar exista și 3 cadre medicale infectate din cadrul Unității de Primiri Urgențe, conform doctorului Bogdan Oprița.

Între timp, medicii încearcă să izoleze bolnavii care vin în spital pentru ca aceștia să nu se îmbolnăvească de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Putem spune că toți pacienții sunt primiți și văzuți pentru patologia pe care o au. Avem în fiecare secție saloane izolatoare, unde astfel de pacienți sunt primiți până la sosirea rezultatului. Dacă sunt pozitivi sunt mutați în alte saloane, dacă sunt negativi, persoanele urmează traseul obișnuit al bolnavilor.

În fiecare zi avem câte 20 de suspecţi, numai pentru COVID, fără altă patologie, din care se confirmă 4-5 şi ulterior în secţiile unde sunt internaţi se confirmă. Avem dificultăţi în a îi transfera întradevăr, pentru că locuri sunt puţine şi îi transferăm mai puţin în Bucureşti şi mai puţin în ţară”, a spus Bogdan Opriţa pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, „Spitalul Clinic de Urgență București are 731 de paturi distribuite în 16 sectii ce acopera un spectru foarte larg de specialitati: medicina interna, cardiologie, gastroenterologie, toxicologie clinica, neurologie, hemodializa, chirurgie generala, chirurgie plastica si reparatorie, chirurgie cardiaca si a vaselor mari, neurochirurgie, ortopedie si traumatologie, anestezie, terapie intensiva, oricând gata sa acorde asistenta de urgenta tuturor celor ce au nevoie”.

ADVERTISEMENT