News

Focar de infecție cu Covid-19 la Opera din Craiova. Unul dintre pacienți, în stare gravă la spital

Intensitatea valului 4 de Covid-19 aduce cu ea și înmulțirea cazurilor. Un focar de infecție a fost depistat la Opera din Craiova. Unul dintre cei pozitivi este în stare gravă.
12.09.2021 | 09:31
Focar de infectie cu Covid19 la Opera din Craiova Unul dintre pacienti in stare grava la spital
ADVERTISEMENT

Un focar de Covid-19 a fost depistat de autoritățile medicale la Opera din Craiova. Un total de 14 persoane au fost testate pozitiv cu virusul.

Din păcate, unul dintre bolnavi a fost internat în stare gravă pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a spitalului din oraș.

ADVERTISEMENT

Focar de Covid-19 depistat la Opera din Craiova. Unul dintre pacienți, în stare gravă la spital

Nu mai puțin de 14 angajaţi din cei 172 de la Opera Română din Craiova sunt infectați cu SARS-CoV-2. Aceştia au fost testaţi şi confirmaţi în ultimele 3 zile cu COVID-19, conform Digi24.

Problemele în instituție au apărut după ce unul dintre angajați s-a simțit foarte rău și a fost dus la spital. La ora actuală, acesta se află internat în Secția de Terapie Intensivă (ATI) și este în stare foarte gravă.

ADVERTISEMENT

În consecință, cei din conducerea Operei de la Craiova au luat decizia să testeze mai mulți angajați, iar acum vorbim deja de un focar de 14 cazuri de infectare.

Dată fiind situația medicală gravă, activitatea instituției a fost suspendată momentan, o parte dintre angajați lucrează de acasă, iar o parte dintre ei sunt în carantină.

ADVERTISEMENT

Urmează ca de luni să se hotărască dacă va fi reluată activitatea la Operă, sau personalul care are posibilitatea să lucreze tot de acasă, să o facă în acest mod.

Pentru a se elimina orice risc viitor, în următoarele zile vor fi testați toți angajații și este posibil ca și alte persoane să fie confirmate cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Focarele de Covid-19 se înmulțesc în România

Focarul de la Opera din Craiova nu este unul singular depistat în valul 4 în țara noastră. Recent, prefectura județului Prahova a anunțat că DSP a descoperit două focare de Covid-19 cu 14 copii infectați.

Mai exact, 7 copii infectați cu coronavirus au fost găsiți într-o tabără de baschet din Azuga, iar alți 7 într-un cantonament de handbal din Câmpina. Toți cei 14 sunt izolați la domiciliu și se află sub supravegherea medicilor de familie.

”Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, la nivelul județului Prahova au fost identificate 2 focare de COVID-19, după cum urmează:

1. O tabără de baschet organizată în Azuga, unde au fost identificați 7 copii pozitivi COVID-19. Aceștia se află în izolare la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

2. Un cantonament de handbal în Câmpina, unde au fost identificați 7 copii pozitivi COVID-19. Și aceștia se află în izolare la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie”, a anunțat instituția.

ADVERTISEMENT