ADVERTISEMENT
News

Focar de infecție din cauza mai multor pui morți la o fermă din Gorj. Garda de Mediu, amendă de 50.000 de lei

Focar de infecție descoperit la o fermă din Gorj. Garda de Mediu a dat o amendă uriașă după descoperirea mai multor pui morți.
Autor: Adrian Baciu | 14.07.2021 | 21:38
Focar de infecție din cauza mai multor pui morți la o fermă din Gorj. Garda de Mediu, amendă de 50.000 de lei
Focar de infecție din cauza mai multor pui morți la o fermă din Gorj. Garda de Mediu, amendă de 50.000 de lei. Sursa foto: Facebook

Un adevărat focar de infecție a fost depistat de agenții de la Garda de Mediu la o fermă cu sediul în județul Gorj.

ADVERTISEMENT

După mai multe sesizări ale cetățenilor și o serie de articole în presa locală, comisarii au descins la sediu firmei din localitatea Botorogi-Dănești.

Aici, au fost descoperiți mai mulți pui morți depozitați în condiții improprii pe amplasamentul fermei. Leșurile acestora au generat un focar de infecție.

ADVERTISEMENT

Focar de infecție la o fermă din Gorj. Garda de Mediu, amendă uriașă după descoperirea mai multor pui morți

În urma controalelor Gărzii de Mediu s-au constatat încălcări ale prevederilor autorizației integrate de mediu.

Drept urmare, față de aceste aspecte operatorul economic responsabil de aceste fapte a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 50 000 lei.

ADVERTISEMENT

”Încă de ieri după amiaza (n.r. marți, 13 iulie), o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Gorj verifică imaginile apărute în presa locală cu privire la un focar de infecție determinat de mai mulți pui morți depozitați în condiții improprii pe amplasamentul unei ferme de creștere a puilor din zona Botorogi- Dănești.

Rezultatele acestui control indică încălcări ale prevederilor autorizației integrate de mediu.

ADVERTISEMENT

Față de aceste aspecte operatorul economic responsabil de aceste fapte, de apariția acestor episoade de disconfort olfactiv, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 50 000 lei”, a anunțat Garda de Mediu într-o postare pe Facebook.

Potrivit presei locale, prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a trimis, miercuri dimineață, o echipă mixtă de control la Avicarvil, formata din comisari de la Garda de Mediu și din inspectori DSP. Controlul a scos la iveală mai multe nereguli, scriu cei de la Gorjeanul.

ADVERTISEMENT

Garda de Mediu, amendă și pentru o fermă din Prahova

În urmă cu două luni, o altă fermă de păsări și porci, dar din comuna Cocorăștii Colț (județul Prahova) a fost amendată de Garda de Mediu după o sesizare a unui cititor, care a trimis și imagini cu poluarea din zonă. Iată sesizarea cititorului:

”Bună ziua, vă transmit imagini cu o sursă masivă de poluare cu dejecții și sânge rezultate din sacrificarea animalelor și păsărilor la o fermă din Comuna Cocorăștii Colț. Toată mizeria este deversată în curtea din spate a fermei, la circa 200 m de casele oamenilor! Au fost făcute sesizări peste tot, nu se ia nicio măsura de către nicio instituție. Vara, mirosul și muștele sunt de nesuportat, este un focar de infecție ce pune sănătatea oamenilor în pericol!”

ADVERTISEMENT

La solicitarea presei locale, Garda de Mediu Prahova a efectuat un control soldat cu sancționarea fermei respective.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!