News

Focar de infecție din cauza mai multor pui morți la o fermă din Gorj. Garda de Mediu, amendă de 50.000 de lei

Focar de infecție descoperit la o fermă din Gorj. Garda de Mediu a dat o amendă uriașă după descoperirea mai multor pui morți.
14.07.2021 | 21:38
Focar de infectie din cauza mai multor pui morti la o ferma din Gorj Garda de Mediu amenda de 50000 de lei
ADVERTISEMENT

Un adevărat focar de infecție a fost depistat de agenții de la Garda de Mediu la o fermă cu sediul în județul Gorj.

După mai multe sesizări ale cetățenilor și o serie de articole în presa locală, comisarii au descins la sediu firmei din localitatea Botorogi-Dănești.

ADVERTISEMENT

Aici, au fost descoperiți mai mulți pui morți depozitați în condiții improprii pe amplasamentul fermei. Leșurile acestora au generat un focar de infecție.

Focar de infecție la o fermă din Gorj. Garda de Mediu, amendă uriașă după descoperirea mai multor pui morți

În urma controalelor Gărzii de Mediu s-au constatat încălcări ale prevederilor autorizației integrate de mediu.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, față de aceste aspecte operatorul economic responsabil de aceste fapte a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 50 000 lei.

”Încă de ieri după amiaza (n.r. marți, 13 iulie), o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Gorj verifică imaginile apărute în presa locală cu privire la un focar de infecție determinat de mai mulți pui morți depozitați în condiții improprii pe amplasamentul unei ferme de creștere a puilor din zona Botorogi- Dănești.

ADVERTISEMENT

Rezultatele acestui control indică încălcări ale prevederilor autorizației integrate de mediu.

Față de aceste aspecte operatorul economic responsabil de aceste fapte, de apariția acestor episoade de disconfort olfactiv, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 50 000 lei”, a anunțat Garda de Mediu într-o postare pe Facebook.

Potrivit presei locale, prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a trimis, miercuri dimineață, o echipă mixtă de control la Avicarvil, formata din comisari de la Garda de Mediu și din inspectori DSP. Controlul a scos la iveală mai multe nereguli, scriu cei de la Gorjeanul.

ADVERTISEMENT

Garda de Mediu, amendă și pentru o fermă din Prahova

În urmă cu două luni, o altă fermă de păsări și porci, dar din comuna Cocorăștii Colț (județul Prahova) a fost amendată de Garda de Mediu după o sesizare a unui cititor, care a trimis și imagini cu poluarea din zonă. Iată sesizarea cititorului:

”Bună ziua, vă transmit imagini cu o sursă masivă de poluare cu dejecții și sânge rezultate din sacrificarea animalelor și păsărilor la o fermă din Comuna Cocorăștii Colț. Toată mizeria este deversată în curtea din spate a fermei, la circa 200 m de casele oamenilor! Au fost făcute sesizări peste tot, nu se ia nicio măsura de către nicio instituție. Vara, mirosul și muștele sunt de nesuportat, este un focar de infecție ce pune sănătatea oamenilor în pericol!”

La solicitarea presei locale, Garda de Mediu Prahova a efectuat un control soldat cu sancționarea fermei respective.

ADVERTISEMENT