News

Focar de infecție la o grădiniță din Iași. Doi copii au fost infectați cu Covid-19, 26 se află în izolare la domiciliu

01.07.2020 | 17:59
Focar de infectie la o gradinita din Iasi Doi copii au fost infectati cu Covid19 26 se afla in izolare la domiciliu
ADVERTISEMENT

Doi copii de la o grădiniță privată din Iași au fost depistați pozitiv cu Covid-19. DSP Iași va face o anchetă epidemiologică și a trimis în izolare la domiciliu 26 de copii.

De asemenea, angajații grădiniței și părinții celor 26 de copii sunt, la râdul lor, în izolare la domiciliu. Copilul bolnav cu Covid-19 a fost depistat la finalul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Micuțul ar fi luat noul coronavirus de la bunica lui și a avut forme ușoare ale bolii. 26 de copii erau înscriși la grădinița privată din Iași, iar acum toți sunt nevoiți să stea acasă, în izolare, timp de două săptămâni.

Focar de infecție în Iași, la o grădiniță privată

Cazul copilului bolnav nu este singular, fiind urmat la scurt timp de o nouă infectare, un nou copil din interiorul grădiniței respective.

ADVERTISEMENT

„A urmat un al doilea copil care prezenta simptomatologie ușoară, a fost testat în cursul serii trecute și a fost confirmat cu noul coronavirus,

Ambii copii sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, iar ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare”, a explicat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Cu toate că noul coronavirus nu provoacă daune majore în cazul celor mici, situația îi îngrijorează pe toți românii care vor au copii la grădinițe, în toată țara.

Județul Iași are înregistrate 991 de cazuri de Covid-19, fiind printre cele mai afectate zone din România în plină epidemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT

România a înregistrat până în preznt 27.296 de cazuri de Covid-19, 326 fiind depistate în ultimele 24 de ore. De asemenea, 1.667 de oameni au murit în țara noastră, 16 dintre ei în ultimele 24 de ore.

În total s-au recuperat 19.314 oameni, existând în continuare 6.315 cazuri active. 222 de persoane sunt în stare critică la Terapie Intensivă, în timp ce populați a fost testată cu 722.697 de teste. Aproximativ 350.000 de români au aflat dacă sunt infectați cu Covid-19, potrivit datelor oficiale.

ADVERTISEMENT
Tags: