News

Focar de infecție la Penitenciarul Timișoara. 10 deținuți s-au infectat cu noul coronavirus

12.10.2020 | 16:04
Focar de infecție la Penitenciarul Timișoara. 10 deținuți s-au infectat cu noul coronavirus
10 cazuri de infectare Covid-19 la Timișoara. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Încă un focar de infecție a fost depistat în Timiș, de data aceasta la Penitenciarul Timișoara, un loc predispus la astfel de situații.

10 cazuri au fost depistate până acum în rândul deținuților, în condițiile în care testarea tuturor din penitenciar continuă.

ADVERTISEMENT

Cea mai recentă numărătoare indică 10 deținuți depistați pozitiv cu Covid-19, lucru confirma de Administrația Națională a Penietenciarelor.

10 deținuți au Covid-19 la Penitenciarul Timișoara

Ca urmare a confirmării unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Timişoara, administraţia locului de deţinere a procedat, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş, la testarea a 95 de persoane private de libertate şi a 8 poliţişti de penitenciare. Testele indicate nu corespund numărului de contacţi, ci au fost stabilite, la nivel administrativ, în baza unor potenţiale interacţiuni. Având în vedere că rezultatele iniţiale au relevat alte 10 cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi, s-a dispus transferarea a 9 dintre aceştia la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava”, anunță ANP, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Unul dintre deținuți a fost transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara, din cauza vârstei și a riscurilor asociate. Ceilalți 9 au ajuns la Penitenciarul-Spital București-Jilava, pentru a fi tratați.

Sursa de infectare rămâne incertă, în condițiile în care un singur polițist din penitenciar a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus în zilele trecute.

„Nicio altă persoană custodiată de Penitenciarul Timişoara nu manifestă simptome specifice COVID-19, monitorizarea medicală a întregului efectiv fiind intensificată. Starea de spirit în rândul deţinuţilor este optimă, iar măsurile de informare/consiliere asigură un climat favorabil efortului instituţional. Amintim că Administraţia Naţională a Penitenciarelor a dispus reintroducerea unor măsuri cu caracter preventiv, necesare limitării extinderii riscurilor pentru sănătatea persoanelor custodiate şi a personalului. Unităţile subordonate dispun de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor, precum şi de o metodologie de intervenţie adaptată la evoluţia epidemiologică pe plan local şi naţional”, menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat că toți deținuții infectați stătateau într-o încăpere comună și nu au avut contact cu ceilalți deținuți din penitenciar.

Şi în acest caz, persoanele private de libertate confirmate pozitiv se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere“, a adăugat ANP.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri