News

Focar de infecție la Spitalul Elias din București. 26 de cadre medicale au Covid-19

20.10.2020 | 20:34
Focar de infectie la Spitalul Elias din Bucuresti 26 de cadre medicale au Covid19
ADVERTISEMENT

Focar de infecție la Spitalul Universitar de Urgență Elias, unde 26 de cadre medicale s-au infectat cu Covid-19, lucru care a declanșat o anchetă epidemiologică.

Autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică pentru a vedea care sunt proporțiile focarului, în condițiile în care în urmă cu aproape o lună același spital nu dădea dovadă de transparență în raportarea de cazuri Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, cele 26 de cazuri au fost identificate în ultimele 24 de ore, însă ar putea exista mai multe, astfel că doar ancheta epidemiologică a DSP poate stabili cu adevărat proporțiile dezastrului sanitar.

Focar de infecție la Spitalul Elias din București, cu Covid-19

Conform jurnalistei Emanuela Schweninger, Spitalul va lua mai multe măsuri dure în urma apariției focarului de infecție cu Covid-19.

ADVERTISEMENT
„26 de cadre medicale de la Elias sunt infectate. Spitalul Elias adoptă următoarele măsuri:
1. Se suspendă activitatea de internare a pacienților în Secția clinică de neurologie, unde au fost depistați pozitivi 11 angajați, pentru o perioadă de 14 zile. Pacienții care sunt internați în prezent în secție vor fi tratați până la externare sau transferați, după caz.
2. Se limitează activitatea secțiilor chirurgicale și a Unității de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgențelor chirurgicale până luni,  26 octombrie 2020, constatând prezența noului coronavirus la 15 dintre angajați. Patologia chirurgicală care nu constituie urgență va fi rezolvată în condiții de programare, după această dată.
Anchetele epidemiologice sunt în curs și că sunt așteptate rezultatele altor 64 teste”, a scris Schweninger pe Facebook.

Spitalul Elias din București a fost în mijlocul unui scandal la finalul lunii septembrie, după ce Direcția de Sănătate Publică a aflat că au existat mai multe îmbolnăviri cu Covid-19 care nu au fost raportate conform protocolului.

Mai exact, trei medici rezidenți din secția de ginecologie și un pacient de la ortopedie au avut rezultate pozitive, însă conducerea spitalului nu a raportat la DSP aceste cazuri.

ADVERTISEMENT

În urma presiunilor făcute de presă, informația a ajuns la DSP, care a declanșat o anchetă epidemiologică.

În perioada 17-20 septembrie au fost identificați 14 oameni infectați cu Covid-19, toți fiind pacienți. Cu toate acestea, cadrele medicale nu au fost menționate în comunicarea oficială către DSP.

ADVERTISEMENT