News

Focar de infecție la un abator din Timiș. 56 de noi infectări în ultimele 24 de ore, numărul total se apropie de 100

18.07.2020 | 16:51
Focar de infectie la un abator din Timis 56 de noi infectari in ultimele 24 de ore numarul total se apropie de 100
ADVERTISEMENT

Focarul de Covid-19 de la abatorul din Timișoara devine o problemă majoră în zonă, după ce 56 de persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore.

Unitatea de procesare carne din Timiș și-a suspendat activitatea după ce 56 de oameni au fost confirmați cu Covid-19 în ultima zi.

ADVERTISEMENT

Numărul total al infectărilor a ajuns deja la 93, în urma testelor efectuate în rândurile angajaților abatorului.

Aproape 100 de muncitori români s-au infectat cu Covid-19 la un abator din Timiș

DSP Timiș a anunțat că activitatea abatorului a fost suspendată timp de 7 zile, până când o anchetă epidemiologică va oferi noi dimensiuni întregii situații.

ADVERTISEMENT

În urma testărilor COVID-19 efectuate angajaţilor unei unităţi de procesare carne de pe raza judeţului Timiş, dupa apariţia primelor cazuri pozitive în rândul acestora, s-au depistat pozitiv, în ultimele 24 ore, un număr de 56 persoane. Până la această dată, la nivelul întregii unităţi, sunt confirmate 93 de persoane pozitive. Pe acest considerent s-a decis suspendarea activităţii întregului obiectiv, pentru o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire în caz de nevoie”, au tranmis DSP Timiş.

Potrivit Newsweek.ro, abatorul își va reluarea doar după ce se va efectua o igienizare și o dezinfecție riguroasă, urmând ca toți angajații să fie testați cu 48 de ore înainte de ipotetica redeschidere.

ADVERTISEMENT

Personalul de specialitate al DSP Timiș se află în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului, ancheta epidemiologică fiind primordială în acest caz pentru a limita focarul.

Toate persoanele depistate pozitiv se află acasă, în izolare, pentru că nu prezintă simptome care să pună probleme medicale „deosebite”.

ADVERTISEMENT

România se apropie de 900 de cazuri de infectare la 24 de ore, fiind pe locul 12 în lume și pe primul loc în Europa. Țara noastră riscă să fie inclusă pe „lista neagră” a țărilor unde boala a fost scăpată de sub control de către autorități.

ADVERTISEMENT