News

Focar de pestă porcină africană lângă Wuhan. China este cel mai mare producător de carne de porc din lume

06.03.2021 | 17:08
Focar de pesta porcina africana langa Wuhan China este cel mai mare producator de carne de porc din lume
ADVERTISEMENT

China a transmis că există un focar de gripa porcină africană în apropiere de Wuhan, regiunea unde ar fi apărut și noul coronavirus.

Autoritățile din această țară au confirmat că sunt focare în Sichuan și Hubei, două provincii foarte importante pentru producția de carne de porc.

ADVERTISEMENT

În Hubei, pesta porcină africană a fost depistată la un camion cu porci. Aceștia erau transportați ilegal într-o altă provincie. 10 dintre porci ar fi fost infectați și 5 au murit, conform Mediafax.

Focar de pestă porcină africană în apropiere de Wuhan

China este cel mai mare producător și consumator de carne de porc din lume.

În urmă cu 2 ani, un focar a distrus până la urmă aproape jumătate din totalul existent în țară, iar prețul cărnii de porc a explodat atunci la nivel global.

ADVERTISEMENT

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, însă acest virus are un impact dezastruos la nivel economic.

428 de focare active de pestă porcină africană pe teritoriul României

România înregistrează un număr mare de focare active de pestă porcină africană (PPA). În momentul de față sunt 428. Se pare că virusul s-a extins în 36 de judeţe, din care şase în exploataţii comerciale şi şase în exploataţii comerciale de tip A, potrivit datelor anunţate vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), relatează Agerpres.

ADVERTISEMENT

În  perioada 25 februarie – 4 martie 2021 au fost înregistrate 24 de focare noi de pestă porcină africană în 14 judeţe şi au fost stinse 39 în nouă judeţe. Cele mai multe focare din România se înregistrează în județul Gorj, 67, urmat de județul Argeș, cu 49. Pe locurile trei și patru sunt județele Cluj și Sălaj cu 28 de focare active. Pe locul cinci este județul Bihor, cu 25 de focare.

În urmă cu câteva zile, toate traseele turistice montane din Arad s-au închis din cauza focarelor de pestă porcină, în urma unei hotârâri a Consiliului Județean Arad, în subordinea căruia se află Serviciul Salvamont Salvaspeo.

ADVERTISEMENT
Tags: