Focar la o fabrică de mobilă din Cluj! 17 persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus

Bogdan Solomon   
în HotNews
15/09/2020, 11:30
Focar la o fabrică de mobilă din Cluj! 17 persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus
17 angajați ai fabricii de mobilă din Gherla au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Activitatea fabricii de modă din Gherla, județul Cluj a fost suspendată pentru decontaminare în cursul zilei de marți, 15 septembrie, după ce s-a constatat existența unui focar de coronavirus. Potrivit autorităților, în momentul de față sunt 17 angajați infectați.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a demarat ancheta epidemiologică și urmează să stabilească persoanele care au intrat în contact direct cu aceștia în vederea carantinării lor la domiciliu timp de 14 zile.

De asemenea, pacienții pozitivi vor fi transportați la spitalele COVID-19 din Cluj-Napoca pentru evaluare medicală. Trebuie spus că fabrica de mobilă din Gherla are în total 250 de angajați.

Focar de coronavirus la o fabrică din Cluj. 17 persoane au fost testate pozitiv

Avem un focar activ la o fabrică din Gherla. Ca urmare a testării realizate de angajator la 54 de persoane care erau contacți direcți cu un caz pozitiv, au fost depistați 17 angajați pozitivi.

S-a luat măsura suspendării activității pentru decontaminare. Ancheta epidemiologică este în curs, urmând a se stabili contactul direcți și a se lua măsura carantinării la domiciliu a acestora.

Pacienții pozitivi vor fi transportați la spitalele Covid din Cluj-Napoca pentru evaluare medicală. Revin cu informații pe măsură ce avem mai multe date”, a transmis prefectul Clujui, Mircea Abrudean.

Peste 20 de angajați ai unei fabrici din Aghireșu au fost testați pozitiv

Din păcate, focarul depistat recent în Gherla nu este un caz singular pe raza județului Cluj. La începutul acestei luni au fost testate pozitiv 24 de persoane, dintre care 21 cu domiciliul în comuna Aghireșu. Activitatea unității la care lucrează a fost suspendată pentru 14 zile, timp în care se vor efectua operațiuni de decontaminare a tuturor spațiilor.

Cei 24 pozitivi vor fi transportaţi la spitalele Covid din Cluj-Napoca pentru evaluarea medicală, aceştia fiind în prezent asimptomatici.

Contacţii direcţi identificaţi din ancheta epidemiologică au fost carantinaţi la domiciliu pentru 14 zile (inclusiv ceilalţi 51 de angajaţi negativi şi aparţinătorii acestora). Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituţiilor abilitate, urmând ca, în situaţia în care numărul cazurilor pozitive va creşte, să fie luată în calcul măsura carantinării UAT-ului”, a transmis prefectul Clujului.

Închide ×