Focare de coronavirus la mai multe școli din Capitală! Câți elevi au fost testați pozitiv

Bogdan Solomon   
în HotNews
21/09/2020, 15:27
Focare de coronavirus la mai multe școli din Capitală! Câți elevi au fost testați pozitiv
Trei școli din Capitală au fost închise din cauza coronavirusului. Sursa foto: portalinvatamant.ro

Cursurile a trei unități de învățământ din Sectorul 4 al Capitalei au fost suspendate în debutul acestei săptămâni, după ce Direcția pentru Sănătate Publică a constatat existența unor focare de COVID-19. Din primele informații, patru elevi au fost testați pozitiv.

Instituția a demarat o anchetă epidemiologică și urmează să întocmească lista contacților pentru ca aceștia să fie plasați în izolare la domiciliu timp de două săptămâni. Totodată, se va asigura atât testarea profesorilor, cât și dezinfectarea completă a sălilor de curs.

Între timp, elevii își vor continua lecțiile de acasă, în sistem online. Din păcate, Bucureștiul se află în continuare în topul regiunilor puternic afectate de răspândirea noului coronavirus, cu un total de 15.205 de cazuri înregistrate de la declanșarea epidemiei.

Trei școli din București au fost închise din cauza coronavirusului. Cursurile se vor desfășura online

În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online.

Totodată, autoritatea locală va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia şi va implementa orice altă măsură ce se va impune.

În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online”, se arată în informarea transmisă de Primăria Sectorului 4.

Potrivit news.ro, unul dintre elevi este în clasa a XI-a C la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti”, doi învață în clasele a V-a şi a XI-a la Colegiul Romano-Catolic Sfântul Iosif și unul în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială nr. 79.

În aceeași situație este și Colegiul Național „Gheorghe Șincai”

Și cursurile unei clase a XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” se vor desfășura exclusiv online, după ce unul dintre elevi a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Primăria Sectorului 4, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a dispus în această după-amiază mutarea în sistem online a activităţilor de învăţare în cazul elevilor unei clase a XII-a dintre cele ale Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai”, ca urmare a testării pozitive la SARS-COV-2 a unuia dintre cursanţi”, a transmis Primăria Sector 4.

Măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020, care prevede că „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile”.

De asemenea, „în situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”, informează autoritățile.

Închide ×