News

Fabrica Arctic Găești se închide după focarul de coronavirus! Toţi angajaţii intră în şomaj tehnic

16.05.2020 | 22:29
Fabrica Arctic Gaesti se inchide dupa focarul de coronavirus Toti angajatii intra in somaj tehnic
ADVERTISEMENT

Focarul de coronavirus de la Arctic Găești, descoperit în zilele trecute, se extinde. După cele 32 de persoane depistate pozitiv într-o primă fază de testare, numărul s-a dublat în cursul zilei de sâmbătă.


UPDATE, ora 22:30. Compania Arctic a anunţat sâmbătă seara că închide temporar fabrica de la Găeşti după ce zeci de angajaţi au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. Toţi angajaţii faricii din Găeşti vor intra în şomaj tehnic pentru întreaga perioadă în care liniile de producţie rămân închise, anunţă compania într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Liniile de lăzi frigorifice vor reîncepe producţia pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere în data de 25 mai. Între timp, fabrica va trece printr-un program intens de dezinfecţie. La fabrica din Găeşti s-au confirmat 66 de cazuri de COVID-19, după ce compania Arctic a decis să testeze mai mulţi angajaţi, după ce primul caz a fost înregistrat pe 7 mai.


Focarul de coronavirus de la Arctic Găești se extinde. Încă 32 de persoane infectate și alte câteva sute în izolare

Veștile de la fabrica de frigidere Arctic Găești sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. În cursul zilei de sâmbătă a venit rezultatul pentru alte teste de coronavirus, iar acesta indică faptul că alte 31 de persoane au fost confirmate a fi infectate.

ADVERTISEMENT

În acest moment, aproximativ 500 de persoane, salariați ai fabricii sunt trimiși în izolare si așteaptă rezultatele testărilor. DSP Dâmbovița a decis închiderea parțiala a fabricii. Anchete epidemiologice de amploare au loc în acest moment în tot județul Dâmbovița.

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a anunțat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că toţi cei de la Arctic depistaţi cu COVID-19 sunt asimptomatici.

ADVERTISEMENT

”Conducerea Arctic a hotărât testarea profilactică a angajaţilor, după ce DSP Dâmboviţa a identificat două cazuri în datele de 7 şi 9 mai. Un alt pacient simptomatic, angajat al Arctic, a fost depistat cu noul coronavirus în această săptămână şi este internat.

Potrivit ultimelor rezultate transmise instituţiei noastre astăzi, 16 mai 2020, alţi 31 de salariaţi din hala secundară, liniile 3 şi 4 ale SC Arctic SA Găeşti, au fost depistaţi pozitiv COVID-19, toţi fiind la acest moment asimptomatici.

ADVERTISEMENT

De la debutul focarului şi până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66″, precizează DSP Dâmboviţa, conform Agerpres.

Măsuri drastice de siguranță impuse de DSP la Găești

În acest moment s-a decis întreruperea activității în hala secundară a fabricii de la Găești pentru o perioadă de două săptămâni. În paralel vor fi demarate ample acțiuni de dezinfecție la nivelul tuturor spatiilor utilizate în comun, precum şi al liniilor de producție.

  • 66 de angajați de la Arctic Găești sunt infectați cu COVID-19 

DSP Dâmboviţa informează că va supraveghea starea de sănătate a salariaților din hala principală şi se intensifică măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, prin utilizarea de măști faciale, mănuși şi alte componente ale echipamentului de protecție personală, limitarea contactului interuman, respectarea regulilor de igienă individuală.

În același timp se vor implementa reguli referitoare la organizarea şi desfășurarea transportului salariaților, purtarea obligatorie a măștilor de protecție, reducerea la jumătate a numărului de pasageri pentru un autovehicul, efectuarea obligatorie a curățeniei şi dezinfecţiei autovehiculului, înainte şi după transport.

ADVERTISEMENT