News

Focarul de coronavirus de la Câmpina se extinde. Ce au descoperit medicii în Spitalul de Psihiatrie Voila

31.07.2020 | 15:13
Focarul de coronavirus de la Campina se extinde Ce au descoperit medicii in Spitalul de Psihiatrie Voila
ADVERTISEMENT

Coronavirus face victime atât la nivel global, cât și la nivel național. Situația din Câmpina pară să iasă de sub control, după ce au mai fost descoperite alte 21 de cazuri de îmbolnăvire la Spitalul de Psihiatrie Voila.

Printre cei bolnavi se numără inclusiv pacienții cu boli psihice și alte afecțiuni a căror viață este acum pusă în pericol.

ADVERTISEMENT

S-a declarat focar de coronavirus după ce 13 angajaţi au fost testaţi pozitiv, în primă fază.

Coronavirus se extinde în Spitalul de Psihiatrie Voila

În ultimele 24 de ore, conform ultimelor date apărute, după testarea întregului personal și a pacienților au mai fost înregistrare confirmări cu SARS-CoV-2 la 16 pacienţi şi alţi cinci angajaţi.

Spitalul Voila, Spitalul Orăşenesc Băicoi – Secţia Medicină Internă, Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti – Secţia Pneumologie II – Pneumologie cronici şi Spitalul de Boli Pulmonare Breaza – Secţia Pneumologie, Compartimentul Adulţi se numără pe lista locațiilor care vor putea primi bolnavi de coronavirus cu simptome ușoare, este scris în Monitorul Oficial, potrivit Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

În cele 4 unități sunt 130 de locuri disponibile, iar primii pacienți vor fi duși în spitalul din Breaza, iar în funcție de solicitări vor fi transferați și la Florești sau Băcoi, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Dan Decebal.

În județul Prahova, de la începutul pandemiei până în prezent, au fost confirmate 1.940 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 231 au fost vindecate, iar 82 au decedat.

ADVERTISEMENT

În prezent, în secţiile de Terapie Intensivă din zonă se află internați 26 de pacienţi infectați cu COVID-19, dintre care 19 sunt ventilaţi.

Situația COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat peste 1.000 de cazuri de infectare cu COVID-19, mai exact 1.295. Cu bilanțul de pe 31 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus de la startul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Până la ultima raportare, 27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

ADVERTISEMENT
Tags: