News

Focarul de COVID-19 de la fabrica de înghețată din Sebeș se extinde. Încă 20 de persoane infectate

25.05.2020 | 15:16
Focarul de COVID19 de la fabrica de inghetata din Sebes se extinde Inca 20 de persoane infectate
ADVERTISEMENT

Focarul de COVID-19 de la de la fabrica de înghețaată din Sebeș se extinde, după ce alte 20 de persoane au fost depistate pozitiv.

Focarul de COVID-19 de la fabrica de înghețată din Sebeș se extinde

Conform Mediafax, la frabrica de înghețată din Sebeș încă 20 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, iar focarul s-a extins ajungând acum la 47 de infectări.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții DSP Alba au anunțat că au fost realizate peste 400 de teste pentru depistarea coronavirusului în rândul angajaților fabricii de înghețată, a familiilor acestora și a altor contacți.

”Se derulează cea mai complexă anchetă epidemiologică din județ și se fac eforturi pentru limitarea și stingerea focarului de la un operator economic unde au fost identificate până acum 47 de persoane pozitive”, au declarat reprezentanții DSP Alba.

ADVERTISEMENT

”Principala cauză a infectărilor este nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității”

Formele de boală ale celor infectați sunt ușoare și medii, doar o parte dintre ei fiind simptomatici. Cazurile pozitive sunt din mai multe localități ale județului Alba, dar deocamdată nu se pune problema carantinării vreuneia dintre ele.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a menționat faptul că toate persoanele depistate pozitiv vor fi internate în unități medicaale specializate din județ, pentru supraveghere și tratament.

ADVERTISEMENT

”Specialiștii epidemiologi au stabilit că principala cauză a infectărilor este nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și i-a instruit”, au mai spus Sinea.

Directorul DSP Alba a precizat faptul că deținătorii fabricii de înghețată din Sebeș au fost amendați cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare și a ținut să reamintească faptul că virusul nu se transmite prin intermediul alimentelor.

ADVERTISEMENT

Focarul de COVID-19 de la firma din Sebeș a fost descoperit duminică, 24 mai. Vorbim despre o fabrică de înghețată din județul Alba, acolo unde 27 de angajați au fost depistaţi pozitiv la testarea pentru noul coronavirus.

ADVERTISEMENT