News

Focarul de COVID-19 de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași se extinde. Încă opt persoane depistate pozitiv

24.05.2020 | 16:13
Focarul de COVID19 de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi se extinde Inca opt persoane depistate pozitiv
ADVERTISEMENT

Focarul de COVID-19 de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași se extinde, după ce alte opt persoane au fost depistate pozitiv.

Focarul de COVID-19 de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași se extinde

Conform Agerpres, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași în că opt persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, iar focarul s-a extins ajungând acum la 36 de infectări.

ADVERTISEMENT

”Am reuşit să testăm aproximativ 360 de persoane la nivelul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. Astăzi ne-au fost confirmate alte cazuri pozitive cu virusul COVID-19, iar pe parcursul zilei vom primi restul rezultatelor”, a declarat managerul Lucian Eva.

Toate cadrele medicale infectate cu COVID-19 depistate până în acest moment la nivelul unității sunt internate în Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” şi Spitalul CFR din Iaşi.

ADVERTISEMENT

”În acest moment am reluat instrucţiunile de purtare a echipamentului medical de protecţie”

”Pacienţii confirmaţi pozitiv au rămas în continuare în Spitalul de Neurochirurgie, unde vor fi trataţi şi de coronavirus”, a mai spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare pentru a fi stabilite răspândirea şi cauza apariţiei acestui focar, iar doctorul Lucian Eva a menționat că retestarea tuturor celor infectaţi se va face peste cinci zile.

ADVERTISEMENT

”În acest moment am reluat instrucţiunile de purtare a echipamentului medical de protecţie, facem instructaj cu tot personalul medical. Am dezinfectat şi decontaminat toate suprafeţele spitalului. Am izolat şi decontaminat focarul epidemiologic”, a afirmat managerul.

”Avem porţi de decontaminare, cinci circuite, echipamente de protecţie suficiente pentru a ne proteja, culoare speciale pentru bolnavii COVID-19, ecluze de dezinfecţie. În aceste spaţii se asigură decontaminarea personalului medical şi se protejează zonele sterile de contaminarea cu virusul COVID-19”, a încheiat medicul.

ADVERTISEMENT

În prezent, la Spitalul de Neurochirurgie se asigură urgenţele majore. Primele cazuri de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au apărut în cursul zilei de vineri, 22 mai, când un număr de nouă asistente şi un medic rezident au fost diagnosticați cu COVID-19.

ADVERTISEMENT