News

Focuri de armă la granița cu Moldova. Intervenție în forță a polițiștilor pentru oprirea unor contrabandiști

13.04.2021 | 10:06
Focuri de arma la granita cu Moldova Interventie in forta a politistilor pentru oprirea unor contrabandisti
ADVERTISEMENT

Focuri de armă la granița cu Republica Moldova. Polițiștii de frontieră au întervenit în forță pentru oprirea unor contrabandiști.

Oamenii legii au fost nevoiți să apeleze la armamentul din dotare, întrucât indivizii nu au răspuns somațiilor. Cu toate acestea, trei persoane au reușit să intre în Modolva, iar o a patra persoană a fugit într-o pădure din apropiere.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au confiscat autoturismul în care se aflau aceștia. În interior, au fost descoperite 2000 de pachete de țigări.

Focuri de armă la granița cu Moldova. Intervenție în forță a polițiștilor pentru oprirea unor contrabandiști

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) din Botoşani a anunțat că prețul tigărilor confiscate se ridică la peste 19.750 de lei. De asemenea, autoturismul indisponibilizat la sediul instituţiei are o valoare aproximativă de  7500 de lei, anunță Știri.Botoșani.

ADVERTISEMENT
Autoturim confiscat, contrabandă cu țigări.
Autoturim confiscat, contrabandă cu țigări.
Sursa foto: Știri.Botoșani

Potrivit sursei citate, operațiunea a avut loc în seara zilei de duminică, 11 aprilie, în jurul orei 22:15, pe raza localității Santa Mare. Cu ajutorul dispozitivelor de termoviziune au fost observate pe malul Prutului patru persoane care încărcau colete într-un autoturism.

La vederea polițiștilor, trei indivizii s-au urcat într-o barcă și au traversat râul spre Republica Moldova. O a patra persoană a fugit într-o pădure.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să utilizeze armamentul din dotare, dar nu au fost înregistrate victime: „la vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, persoanele au abandonat coletele și autoturismul, trei dintre acestea reuşind să treacă în R. Moldova cu ajutorul unei bărci, iar o persoană a fugit în pădurea din apropiere”.

„Deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau iesirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a transmis STPF Botoșani, potrivit sursei menționate mai sus.

ADVERTISEMENT

Este a doua captură însemnată a polițiștilor de frontieră, de la începutul acestei luni. La data de 6 aprilie, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au găsit într-un autoturism în jur de 8.000 pachete cu ţigări, provenite din contrabandă. Valoarea acestora ajunge la 92.886 lei. Oamenii legii au reușit să intre în posesia lor după o urmărire ca în filme, pe raza localităţii Nisipitu, județul Suceava. Pentru că șoferul a refuzat să oprească, polițiștii au tras trei focuri de armă înspre pneurile mașinii, dar cursa a continuat. În cele din urmă, mașina a fost abandonată cu tot cu marfă pe un drum forestier.

ADVERTISEMENT