News

Focuri de armă la granița cu Ucraina. Peste 6.000 de pachete de țigări, introduse ilegal în țară

Polițiștii au tras focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru prinderea unor contrabandiști de țigări.
19.09.2021 | 13:55
Focuri de arma la granita cu Ucraina Peste 6000 de pachete de tigari introduse ilegal in tara
ADVERTISEMENT

Poliţişti de frontieră din Botoşani au tras focuri de armă în cadrul unei acţiuni de prindere a mai multor persoane care făceau contrabandă cu țigări.

Infractorii au introdus ilegal în România din Ucraina peste 6.000 de pachete de ţigări, a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Focuri de armă la granița cu Ucraina. Infractorii au fugit

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Darabani au observat la malul râului Prut, pe raza localităţii Teioasa, mai multe persoane suspecte care nu ar fi trebuit să se afle în acea zonă.

Ei au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce.

Cei vizaţi nu s-au supus şi au fugit, în acel moment impunându-se utilizarea armamentului din dotare, a precizat ITPF Iaşi.

ADVERTISEMENT

“Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar, profitând de configuraţia terenului împădurit şi a întunericului, acestea au fugit spre râul Prut.

În cel mai scurt timp au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, a informat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Au fost descoperite pe malul Prutului pachete de țigări în valoare de 86.000 de lei

În urma cercetării amănunţite a zonei, poliţiştii de frontieră din Botoşani au descoperit pe malul râului Prut patru colete în care se aflau 6.150 de pachete de ţigări, fără timbru de acciză.

“În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, se mai arată în comunicatul ITPF.

ADVERTISEMENT

Valoarea capturii reușite de polițiștii de frontieră are o valoare este estimată la 86.000 de lei. Cazul este cercetat mai departe alături de autoritățile ucrainene.

ADVERTISEMENT