Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Focuri de armă la Hamburg înainte de Polonia – Olanda de la EURO 2024. Un bărbat cu un topor, împușcat în plină stradă. Video

Un prim incident major la EURO 2024 s-a petrecut la Hamburg, cu puțin timp înainte de partida Polonia - Olanda din Grupa D.
16.06.2024 | 15:40
Focuri de arma la Hamburg inainte de Polonia  Olanda de la EURO 2024 Un barbat cu un topor impuscat in plina strada Video
Un prim incident major la EURO 2024 s-a petrecut la Hamburg, cu puțin timp înainte de partida Polonia - Olanda din Grupa D. Sursă foto: bild.de
ADVERTISEMENT

Cea de-a treia zi de la turneul final din Germania a adus cel mai grav incident de până acum, un bărbat agresiv și periculos fiind împușcat de forțele de ordine în centrul orașului Hamburg.

Meciul Polonia – Olanda de la EURO 2024, precedat de focuri de armă

Cu doar 2 ore și jumătate înainte de startul întâlnirii Polonia – Olanda, care deschide Grupa D de la EURO 2024, polițiștii germani au fost nevoiți să folosească focuri de armă pentru a înăbuși un incident extrem de grav.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului german Bild, un bărbat înarmat cu un topor amenința fanii olandezi aflați în zonă și care se pregăteau să meargă spre stadion. Într-o primă fază, poliția a folosit spray cu piper împotriva atacatorului.

Cum acesta nu s-a predat, forțele de ordine au fost nevoite să folosească armele din dotare. Mai întâi s-a tras un foc de avertisment, iar apoi s-a tras asupra agresorului care a căzut la pământ.

ADVERTISEMENT

După ce a fost împușcat, bărbatul a fost reținut de forțele de ordine. Acesta a fost înfășurat într-o pătură de salvare și tratat de medicii de pe ambulanță înainte de a fi transportat de urgență la spital.

Nicio altă persoană nu a fost rănită

Atacatorul mai avea asupra sa și un cocktail Molotov pe care îl ținea ascuns în rucsac și pe care poliția crede că ar fi urmat să-l folosească în forfota creată de zecile de mii de suporteri veniți la partidă.

ADVERTISEMENT

”O persoană i-a amenințat pe polițiști cu un topor și un dispozitiv incendiar. Apoi, serviciile de urgență și-au folosit armele de foc. Atacatorul a fost rănit și în prezent primește îngrijiri medicale”, se arată într-un mesaj al forțelor de ordine.

Teribilul incident a avut loc în apropierea fan-zone-ului în care se află suporterii Olandei veniți în Germania pentru a-și susține favoriții la turneul final. Din fericire, niciun suporter nu a fost rănit.

ADVERTISEMENT

Partida Polonia – Olanda, prima din Grupa D de la EURO 2024, este programată să se desfășoare duminică, 16 iunie, de la ora 16:00, pe Volksparkstadion din Hamburg. Din această grupă mai fac parte formațiile Austriei și Franței.

ADVERTISEMENT
1,53 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” la Serbia - Anglia