Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Focuri de armă la Hamburg, primele incidente la EURO 2024. 3 episoade de maximă violență de la precedentele turnee finale. Video

Un eveniment nefericit a avut loc înaintea partidei Polonia - Olanda de la EURO 2024. Un bărbat a fost ucis chiar pe străzile din Hamburg.
16.06.2024 | 16:56
Focuri de arma la Hamburg primele incidente la EURO 2024 3 episoade de maxima violenta de la precedentele turnee finale Video
Focuri de armă la Hamburg, primele incidente la EURO 2024. 3 episoade de maximă violență de la precedentele turnee finale. Video. Sursa foto: The Mirror.
ADVERTISEMENT

Un eveniment nefericit a avut loc înaintea partidei Polonia – Olanda de la EURO 2024. Un om a vrut să atace suporterii cu un topor și a fost ucis de polițiștii nemți. 

Focuri de armă la Hamburg, primele incidente la EURO 2024

Fanii olandezi și polonezi se pregăteau de meciul de debut al celor două naționale la EURO 2024, când un incident major s-a petrecut chiar sub ochii lor și a umbrit importanța evenimentul ce va avea loc la ora 16:00.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a pătruns în zona fanilor, înarmat cu un topor, și a încercat să-i atace pe aceștia, moment în care poliția a intervenit și l-a împușcat pe agresor.

Mai multe surse relatează că individul, care a decedat imediat, deținea și un cocktail Molotov, pe care îl avea ascuns într-un ghiozdan. Conform Bild, individul a încercat să atace polițiștii în momentul în care a fost descoperit.

ADVERTISEMENT

Aceștia au răspuns inițial folosind spray cu piper, însă bărbatul nu a fost imobilizat. În cele din urmă, oamenii legii au fost nevoiți să recurgă la armele de foc. Zona a fost închisă, iar Poliția a început o investigație.

Vezi mai jos videoclipul cu focurile de armă ce au avut loc la Hamburg. ATENȚIE! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional! 

ADVERTISEMENT

3 episoade de maximă violență de la precedentele turnee finale

EURO 2012: Bătaia dintre fanii Rusiei și cei ai Poloniei

Nu e pentru prima dată când la Campionatul European au loc incidente de maximă violență. În 2012, înaintea meciului dintre Rusia și Polonia, suporterii celor două naționalități s-au luat l-a bătaie pe străzi.

Totul a început când un grup al susținătorilor Rusiei a fost a atacat după ce au publicat un banner pe care scria „Aceasta este Rusia!”. Acest mesaj ar fi fost interpretat ca o provocare din partea fanilor din Rusia, mai ales că Polonia era condusă de Moscova în perioada războiul rece.

ADVERTISEMENT

Luptele de stradă s-au lăsat cu 184 de arestări și 24 de răniți. Pentru a opri bătaie între suporterii celor două naționalități, poliția a folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

Vezi mai jos videoclipul cu bătaia suporterilor: 

EURO 2016: Bătaia dintre fanii Rusiei și fanii Angliei

Fotbalul poate să fie numit „sportul frumos”, dar lucrurile nu au stat chiar așa la Campionatul European din 2016, care a avut loc în Franța. Incidentele de maximă violență și-au pus amprenta asupra turneului final.

În 2016, Rusia și Anglia se întâlneau în cadrul unui meci din cadrul grupei B, meci care s-a terminat la egalitate. Cu toate astea, la finalul partidei, un grup de suporteri ai Rusiei au atacat fanii englezi prezenți la meci.

Bătaia dintre suporterii celor două formații nu a rămas fără urmări. Mai mulți oameni au fost răniți și doi chiar au ajuns în comă. Un procuror a declarat ulterior că aproximativ 150 de ruși erau „bine pregătiți pentru acțiuni extrem de violente”.

Un al doilea atac care a avut loc mai târziu, în aceeași zi, a dus la 36 de arestări și 16 spitalizări. Suporterii englezi au provocat haos în prealabil și la EURO 1980, când au intrat în conflicte cu poliția după un meci cu Belgia.

Vezi mai jos videoclipul cu bătaia dintre fanii Rusiei și cei ai Angliei: 

EURO 2020: Dezastrul dinaintea finalei

Ultimul Campionat European nu a fost nici el ferit de incidente. Ba mai mult, un eveniment de maximă violență a avut loc chiar înaintea finalei dintre Anglia și Italia, finală ce s-a disputat pe stadionul Wembley.

În data de 11 iulie 2021, aproximativ 2000 de fani englezi au încercat să intre pe stadion fără a avea bilet la finală. Incidentul a fost catalogat ca o „rușine națională”. Situația a fost mult mai gravă decât s-a presupus.

Huliganii au încercat să intre pe stadion prin zonele de acces pentru persoanele cu dizabilități. Ba mai mult, 600 de suporteri erau pregătiți să spargă porțile stadionului în caz că Anglia ar fi câștigat acea finală, lucru care nu s-a întâmplat.

Când fanii nu au fost lăsați să intre pe stadion, aceștia s-au luat la bătaie cu stewarzi. Din fericire, niciun suporter fără bilet nu a reușit să intre în arenă.

Vezi mai jos videoclipul cu fanii englezi care au încercat să intre pe stadion: 

ADVERTISEMENT
4,30 este cota oferită de BETANO pentru „1 solist” în partida Olanda - Franța
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”