News

Focuri de armă la Vatican, în timpul predicii Papei Francisc. Polițiștii au încercat să oprească un șofer

S-au tras focuri de armă la Vatican, în timpul predicii Papei Francisc, de la slujba de duminică. Polițiștii au încercat să oprească un șofer care a intrat în barierele de protecție.
19.06.2022 | 21:30
Focuri de arma la Vatican in timpul predicii Papei Francisc Politistii au incercat sa opreasca un sofer
Șoferul nu a oprit la ordinul carabinierilor. Sursa foto: Twitter Josto Maffeo
ADVERTISEMENT

Incident la Vatican, chiar în timpul predicii Papei Francis, de la slujba de duminică. Polițiștii au fost nevoiți să tragă focuri de armă pentru a opri un șofer care a intrat în barierele de protecție.

Incident la Vatican. Șofer urmărit cu focuri de armă în timpul predicii Papei Francisc

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele oamenilor legii, ci a preferat să-și continue drumul. Drept urmare, polițiștii și carabinierii au pornit în capturarea lui.

ADVERTISEMENT

Toată scena s-a petrecut în fața a 20 de mii de oameni, aflați în locul în care Papa Francis vorbea. Șoferul, de origine albaneză, conducea un BMW, iar polițiștii au trebuit să tragă focuri de armă în direcția roților autovehiculului pentru a-l împiedica să meargă mai departe.

Totuși, chiar dacă mașina nu a mai putut fi condusă, albanezul nu s-a lăsat prea ușor. A coborât și a luat-o la fugă.

ADVERTISEMENT

A început, astfel, o nouă urmărire a carabinierilor și polițiștilor. Misiunea a fost una de succes, iar după ce l-au prins au folosit un pistol cu electroșocuri, pentru a se asigura că nu-l vor scăpa din mâini.

În timp ce fugea de poliție, șoferul a aruncat pe geam un portofel și un ceas

Ceea ce este interesant în acest caz este și faptul că în timp ce conducea, bărbatul a aruncat pe geam un portofel și un ceas, potrivit ANSA.

ADVERTISEMENT

Odată ce a fost capturat, șoferul a fost transportat la spital pentru a i se acorda îngrijirile necesare. Și oamenii legii au avut nevoie de medici.

Cazul de față este similar cu unul din România, care a avut loc duminică după-amiază pe DN1. Un conducător auto a refuzat să tragă pe drepta la ordinul poliției, așa că a urmat o urmărire ca-n filme. În situația sa, oamenii legii l-au împușcat în picior.

ADVERTISEMENT

”La data de 19 iunie 2022, un echipaj de poliție din Sectorul 1, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, drept pentru care echipajul de poliție a plecat în urmărirea acestuia, pe DN1 București către Ploiești.

De asemenea, au fost solicitate, în sprijin, mai multe echipaje de poliție. În cadrul urmăririi, polițiștii au folosit armamentul din dotare.

Autovehiculul a fost oprit de polițiști. Din primele date, bărbatul a fost rănit, în zona membrelor inferioare, motiv pentru care polițiștii au solicitat un echipaj medical, pentru acordarea de îngrijiri.

Se fac verificări, pentru a se stabili motivul pentru care acesta nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor”, a comunicat poliția.

ADVERTISEMENT