Fotbal intern

Fond de investiții din Spania, interesat să cumpere Dinamo! Ionuț Negoiță a refuzat propunerea făcută de salvatorul Sevillei: „Băteau câmpii” + reacția lui Ioan Andone: „Le-am spus ce e acolo”

21.04.2020 | 14:46
Fond de investitii din Spania interesat sa cumpere Dinamo Ionut Negoita a refuzat propunerea facuta de salvatorul Sevillei Bateau campii  reactia lui Ioan Andone Leam spus ce e acolo
ADVERTISEMENT

Un fond de investiții din Spania, condus de Herminio Menendez, fost președinte la cluburi importante din La Liga, este interesat să preia pachetul majoritar de acțiuni, pe care Ionuț Negoiță este dispus să îl cedeze contra sumei de un leu, cu obligativitatea ca viitorul patronat să achite datoriile clubului.


UPDATE, ora 14:50/ Ioan Andone, cel care urma să ajungă președinte la Dinamo dacă fondul de investiții ar fi preluat clubul, a dezvălui că le-a oferit ibericilor, în ultimele luni, detalii despre situația echipei din Ștefan cel Mare/

ADVERTISEMENT

Cunosc oamenii, m-au căutat și m-au întrebat, dar mai mult nu. I-am pus în legătură cu cei de la Dinamo. Dacă se vor înțelege, pot să spun mai multe. Sunt niște negocieri. Dacă unii cred că e prea puțin sau prea mult, e părerea lor.

Nu mă interesează. O să vedem câți bani vor, cum vor. Spaniolilor le-am explicat ce e Dinamo. Iar asta e o chestie mai veche, din februarie. Oamenii nu au călcat prin București, nu au văzut Săftica.

ADVERTISEMENT

Le-am povestit cum arată Săftica, ce e Dinamo, că nu are stadion încă. E greu acum de vorbit. Ei nu au văzut, nu au fost la un meci. Doar au văzut imagini, din ce le-am trimis eu.

Sunt niște negocieri pe care nu le port eu. E oferta făcută după actele date de Dinamo. La negocieri te joci. Eu nu sunt implicat. Eu îi cunosc pe spanioli și și-ar dori foarte mult ca eu să fiu președinte, să lucrez cu Herminio Menendez, pe care-l cunosc foarte bine”, a declarat Ioan Andone, conform Gsp.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 12:30/ Ionuț Negoiță confirmă oferta de la grupul de investiții din Spania, dar anunță că a refuzat.

Au venit cu o cretinătate. Ei vor ca toate datoriile să fie plătite la zi, vor nu știu ce… Cred că voiau și bani. Cred că băieții băteau câmpii. Tocmai de asta nu avem ce să discutăm. Am zis că renunț la club pentru un leu, dar restul trebuie să și le asume.

ADVERTISEMENT

Probabil s-au gândit să facă vreo glumă mai puțin inspirată! Mi s-au părut că nu sunt realiști. Bă băieți, nu ați înțeles că nu mai bag un leu?!

De-asta renunț la club pentru un leu! Cine vine trebuie să își asume! Păi dacă aduc toate datoriile la zi și tot ce vreți, nu vreți să vă dau și bani? Să vă și premiez? Am muncit degeaba și cu ăștia”, a declarat Ionuț Negoiță, conform Gsp.


Un fond de investiții din Spania ar putea prelua Dinamo

Dinamo se află, cel puțin din punct de vedere financiar, într-unul dintre cele mai grele momente din ultimii ani, obținerea licenței pentru participarea în sezonul viitor al Ligii 1 fiind sub semnul întrebării.

În ultimele zile, Ionuț Negoiță a confirmat că va purta discuții cu suporterii din proiectul socios „Asociația Dinamoviști pentru Dinamo” în vederea cedării pachetului majoritar de acțiuni, însă patronul de la Rin are o altă ofertă tentantă pe masă.

Conform Telekomsport, un puternic grup de investiții din Spania, reprezentat de Herminio Menendez, este interesat să preia acțiunile deținute de Negoiță la Dinamo, 83% din club, contra sumei de un leu și să plătească datoriile formației din Ștefan cel Mare, care se ridică la peste 2.000.000 de euro.

Herminio Menendez, reprezentantul fondului de investiții iberic, este un fost canotor, medaliat de trei ori cu argint și o dată cu bronz la edițiile Jocurile Olimpice din perioada 1972 – 1974. Menendez are o experiență bogată în conducerea cluburilor de fotbal, fiind unul dintre oamenii de bază care au dus la salvarea financiară a Sevillei de la finalul anilor ’90.

Herminio Menendez, fost președinte și la Sporting Gijon, a intermediat și multe transferuri importante realizate de grupările spaniole în ultimele decenii, Roberto Carlos și Robinho la Real Madrid sau Dani Alves și Adriano la Sevilla.

Ioan Andone ar reveni la Dinamo

Dacă pachetul majoritar de acțiuni al clubului Dinamo va fi preluat de grupul de investiții spaniol, Ioan Andone ar reveni în Ștefan cel Mare, urmând să ocupe funcția de președinte în noua conducerea administrativă.

De asemenea, spaniolii pregătesc nume importante pentru conducerea tehnică, urmând să fie instalat un fost antrenor de la Real Madrid.

ADVERTISEMENT