Advertorial

Fondatorul Superbet vrea să dea lovitura în piața brokerilor. Un nou jucător îți va facilita investițiile la bursă

Sacha Dragic, fondatorul Superbet, plănuiește o nouă investiție importantă, de data aceasta vizând sectorul brokerilor ce facilitează investițiile la bursă.
20.01.2022 | 16:19
Fondatorul Superbet vrea sa dea lovitura in piata brokerilor Un nou jucator iti va facilita investitiile la bursa
Sacha Dragic vrea să dea lovitura pe piața brokerilor, alături de Mihaela Bîciu.
ADVERTISEMENT

La doar câteva luni după ce D Craig Holding anunța un proiect important în România, vehiculul de investiții controlat de antreprenorul Sacha Dragic vine cu noi vești, încă de la începutul lui 2022.

Astfel, fondatorul grupului Superbet are acum în vedere intrare pe piața brokerajului, prin intermediul unei firme nou înființate sub emblema D Craig Holding.

ADVERTISEMENT

Referindu-ne la această nouă firmă de brokeraj, este important să menționăm că este vorba despre o investiție ”greenfield”. Acest concept se referă la o investiție care pornește de la zero, având în vedere că Sacha Dragic nu are o astfel de companie în portofoliul existent, care este însă în creștere.

Iar pentru că vorbim despre o astfel de investiție care pornește de la bază, o fundație solidă poate fi asigurată doar prin intermediul unui lider cu viziune și cu renume în domeniu. Astfel, antreprenorul și fondatorul grupului Superbet a ales să meargă alături de Mihaela Bîciu în acest nou proiect al firmei de brokeraj.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bîciu – alegerea ideală făcută de Sacha Dragic pentru firma de brokeraj

Mihaela Bîciu va fi CEO-ul acestei noi firme, iar CV-ul său vorbește de la sine. În ultimii aproape 20 de ani, aceasta a fost președinte și CEO al Tradeville, un nume mare în piața brokerilor din România. Având o experiență vastă în acest domeniu, Mihaela Bîciu va pune bazele unui jucător solid, iar planurile pe termen ceva mai lung sunt ca noua firmă să devină lider pe piața locală de profil.

“Sunt pasionată să construiesc proiecte cu sens, parteneriate pe termen lung, echipe solide. Prin parteneriatul cu Sacha, pot face acest lucru într-un domeniu pe care îl cunosc bine de peste 20 de ani și în care am avut realizări notabile. Cred în potențialul pieței de capital din România și mai cred că succesul într-un business vine din mulțumirea clienților, care, la rându-i, este posibilă prin mulțumirea membrilor echipei, uniți prin obiective și valori de business”, a declarat Mihaela Bîciu referitor la decizia de a se alătura proiectului greenfield pe care îl are în plan Sacha Dragic.

ADVERTISEMENT

Dacă te întrebi de ce ai vrea să alegi acest broker în cazul investițiilor la bursă, au fost deja evidențiate câteva atribute pe care le va avea noua firmă și care ar putea să o facă preferata românilor. Comisioanele vor fi competitive, însă vor fi oferite soluții tehnice de trading complexe, care rămân însă ușor de utilizat. De asemenea, vor exista și scheme de pricing care se vor adresa atât traderilor profesioniști, cât și celor care abia acum intră în această lume a investițiilor.

În prezent, proiectul firmei de brokeraj este în stadiul de recrutare a experților pentru poziții cheie, deoarece viitoarea companie se bazează îndeosebi pe soluțiile tehnice oferite. Dezvoltarea și calibrarea platformei de trading pe care vei putea face tranzacții la bursă sunt, de asemenea, prioritare.

ADVERTISEMENT

Sacha Dragic vede un adevărat lider în persoana Mihaelei Bîciu, căreia îi creionează un portret demn de toată încrederea: ”Mihaela a crescut profesional odată cu piața locală de capital. Vasta ei experiență, etica de muncă impecabilă de-a lungul tuturor acestor ani și dorința de a crea un model de business competitiv pentru traderi, transparent pentru toți shareholderii și un viitor lider al pieței m-au convins să fac echipă cu ea. Totodată, mi-aș dori ca noua platformă să ducă investițiile la bursă în viața a cât mai mulți români”, spune fondatorul Superbet, care are așteptări mari de la viitoarea platformă de trading.

Un nou broker în piața locală apare la momentul potrivit

Contextul în care Sacha Dragic a decis să lanseze această investiție greenfield în lumea brokerilor de investiții este unul favorabil unei dezvoltări propice. Din ce în ce mai mulți investitori aleg Bursa de Valori București pentru investiții, iar performanțele BVB sunt din ce în ce mai notabile. În plus, inflația este în creștere, iar dobânzile depozitelor bancare au ajuns să fie real negative. Într-un astfel de peisaj economic, tot mai mulți români caută metode alternative de a investi bani, cu randamente cât mai bune.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și Fondul de Compensare a Investitorilor arată că în septembrie 2021, erau 74.436 de investitori. Creșterea este semnificativă, cu 13.200 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Sacha Dragic este de multă vreme un nume cu greutate în antreprenoriatul local, grupul pe care îl controlează, Superbet, depășind valoarea de 2,5 miliarde de euro. Portofoliul său de investiții, însă, este mult mai vast, cu participații în servicii financiare, dar și în firme listate la Bursa de Valori București.

În urmă cu doar câteva luni, Dragic își unea forțele cu Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Industrial și unul dintre marii jucători ai industriei logistice din România.

Asocierea dintre ELI și D Craig Real Estate a dus la apariția unei noi entități juridice, aceasta fiind controlată de Anca Damour. Și ea are o experiență de lucru de aproape două decenii, fiind activă în domeniile de retail și real estate.

ADVERTISEMENT