News

Fonduri noi la Programul Rabla pentru electrocasnice! Câți bani s-au alocat și cine poate beneficia

Autor: Alexandru Năstase | 09.07.2019 | 15:50
Fonduri noi la Programul Rabla pentru electrocasnice! Câți bani s-au alocat și cine poate beneficia
A doua ediție Rabla pentru electrocasnice a anului începe săptămâna viitoare. Sursa foto - facebook

S-au alocat fonduri noi la Programul Rabla pentru electrocasnice! Astfel, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va pune la dispoziţia persoanelor fizice, începând din prima zi a săptămânii viitoare, de la ora 10:00, suma de aproximativ 20 de milioane de lei, pentru noi înscrieri în Programul Rabla destinat electrocasnicelor. Banii sunt rezultați din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum şi din diferenţele provenite din modificarea eficienţei energetice a echipamentelor aprobate de la o clasă superioară la o clasă inferioară, la cererea beneficiarului.

Fonduri noi la Programul Rabla pentru electrocasnice!

Vă readucem aminte că suma iniţială alocată pentru acest an a fost de 40 de milioane de lei, în cadrul celor două ediţii desfăşurate în data de 24 mai şi 18 iunie. Finanţarea din cadrul Programului “Rabla pentru electrocasnice” se acordă sub formă de vouchere, în vederea achiziţionării de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Cine vrea sa beneficieze de acest program trebuie să știe că sunt acordate 200 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++.

Se dau 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++, 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++), 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++, 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.

Fonduri noi la Programul Rabla pentru electrocasnice! Rabla
Rabla pentru electrocasnice se bucură de un real succes. Sursa foto – facebook

Câți bani s-au alocat și cine poate beneficia

Nu se termină aici pentru că în schimbul predării unui echipament vechi şi pentru achiziţia unui televizor cu eficienţa energetică A şi A+, consumatorul primeşte un voucher în valoare de 200 de lei, iar pentru un aparat similar, dar cu eficienţă energetică A++ şi A+++, suma creşte la 400 de lei. Prima ediţie a Programului “Rabla pentru Electrocasnice” a devenit operaţională pe data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei.

Atunci, jumătate din suma totală alocată pentru acest program a fost epuizată în doar câteva ore iar cererile din partea beneficiarilor care își doresc să intre în posesia tichetelor speciale au continuat să fie numeroase.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!