News

Fondurile pentru Rabla, Casa Verde și Rabla pentru electrocasnice au fost aprobate de guvern. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, într-o conferință de presă, că va aproba bugetul pentru programele Rabla, Casa Verde și Rabla pentru electrocasnice
30.03.2022 | 15:12
Fondurile pentru Rabla Casa Verde si Rabla pentru electrocasnice au fost aprobate de guvern Anuntul premierului Nicolae Ciuca
ADVERTISEMENT

Veste bună pentru mulți români! Fondurile pentru Rabla, Casa Verde și Rabla pentru electrocasnice au fost aprobate de guvern. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat continuarea acestor programe mult-așteptate de români.

Fondurile pentru Rabla, Casa Verde și Rabla pentru electrocasnice au fost aprobate de guvern

Prim-ministrul României a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, 30 martie, că vor fi aprobate bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022 al Fondului de Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

ADVERTISEMENT

Acesta a menționat că vor fi lansate noi sesiuni din programele care vizează sistemele fotovoltaice, transportul public electric, infrastructura verde şi gestionarea deşeurilor.

“Aici este important să subliniem că, practic, vom continua programele deja consacrate şi mult-aşteptate de români, şi anume Rabla, Casa Verde şi Rabla pentru Electrocasnice şi, de asemenea, vom lansa sesiuni noi de finanţare pentru programe care vor fi adaptate la cerinţele impuse de noua realitate social-economică şi ne referim, în principal, la sisteme fotovoltaice, la transportul electric public, la infrastructura verde şi, desigur, gestionarea deşeurilor”, a declarat Nicolae Ciucă, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Care sunt bugetele programelor AFM

Bugetul total al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național – Rabla Clasic 2020 – 2024 va fi suplimentat în acest an cu 560 de milioane de lei pentru înscrierile persoanelor fizice și juridice.

Anunțul a fost făcut miercuri de Ministerul Mediului, după ce executivul a adoptat bugetele pe acest an ale Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, programele AFM vor avea în 2022 un buget de aproximativ 2,7 miliarde de lei.

Suma va fi utilizată atât pentru onorarea angajamentelor rezultate din sesiunile anterioare, cât și pentru continuarea programelor deja consacrate și pentru finanțarea unor programe noi.

În acest an, ar urma să fie alocate următoarele sume: 560 de milioane de lei – pentru Rabla Clasic, 680 de milioane de lei – pentru Rabla Plus, 100 de milioane de lei – pentru Rabla pentru electrocasnice.

ADVERTISEMENT