Fotbal international

Football Leaks, noi dezvăluiri de senzație: PSG a încălcat fair play-ul financiar cu acordul UEFA!. Reacția clubului

02.11.2018 | 20:13
Football Leaks noi dezvaluiri de senzatie PSG a incalcat fair playul financiar cu acordul UEFA Reactia clubului
ADVERTISEMENT

Site-ul Football Leaks a publicat în cursul zilei de vineri noi documente controversate, prin care se arată că PSG a încălcat în 2012 fair play-ul financiar impus de UEFA tocmai cu acordul forului european.

UPDATE. Clubul PSG a oferit un comunicat oficial cu privire la acest subiect:

„Paris Saint-Germain a acționat întotdeauna în deplină conformitate cu legile și reglementările emise de instituțiile sportive, clubul a respectat întotdeauna cu strictețe legile și reglementările în vigoare și neagă acuzațiile publicate astăzi de Mediapart.

ADVERTISEMENT

Contractul QTA a fost cunoscut UEFA și publicului larg încă din 2014. În 2014, UEFA a confirmat că acest contract cu Oficiul de Turism Qatar promovează țara. Principiul acestui contract este simplu: astăzi rezultatele pozitive ale PSG sunt sistematic asociate cu Qatar și beneficiază direct de imaginea sa”

Contracte de sponsorizare retroactive sau rapoarte ale experților făcute uitate pentru a proteja clubul parizian, toate au devenit publice prin intermediul Football Leaks. Totul s-a desfășurat la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

PSG a încălcat fair play-ul financiar cu acordul UEFA

Negocierile pentru ca PSG să scape de sancțiuni au fost purtate pe de-o parte de Nasser Al-Khelaïfi, patronul clubului de pe Parc des Princes, și Jean-Claude Blanc, mâna sa dreapta, iar de cealaltă parte de Michel Platini, președinte la UEFA până în 2016, și Gianni Infantino, secretarul UEFA atunci, ajuns între timp președintele FIFA.

Un alt document făcut public vineri arată că ancheta deschisă de UEFA în 2012 cu privire la problemele de ordin financiar avute de PSG a devenit caz clasat din „rațiuni de ordin politic”, fără a se preciza alte detalii.

ADVERTISEMENT

Un sezon cu probleme pentru parizieni

Chiar dacă în campionat au un parcurs perfect până în acest moment, cu victorii pe linie înaintea meciului cu Lille, ocupanta locului 2, parizienii au probleme în Liga Campionilor, acolo unde au strâns numai patru puncte în primele trei runde și ar putea fi eliminați încă din faza grupelor.

Mai mult, singura lor victorie, 6-1 cu Steaua Roșie Belgrad, este anchetată de autorități după ce s-a descoperit că un oficial al clubului sârb ar fi pariat cinci milioane de euro prin interpuși pe eșecul echipei sale la exact cinci goluri diferență.

ADVERTISEMENT

În plus, superstarul Neymar pare tot mai hotărât să se întoarcă la Barcelona, în timp ce Edinson Cavani, cel mai bun marcator din istoria clubului, are anumite divergențe cu noul antrenor al echipei, Thomas Tuchel. Cavani a lipsit de la câteva partide în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT