Sport

Se lansează primul muzeu din România dedicat fotbalului. Investiția este uriașă

România va avea primul muzeu dedicat fotbalului. Vorbim despre un proiect exclusiv privat, a cărui investiție depășește un milion de euro. Acesta va fi amplasat într-o clădire din Centrul Vechi al Capitalei.
22.03.2022 | 09:55
Se lanseaza primul muzeu din Romania dedicat fotbalului Investitia este uriasa
Football Museum Bucharest, primul muzeu din România dedicat fotbalului. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vești extraordinare pentru microbiștii români. Țara noastră va avea, cât de curând, primul muzeu dedicat fotbalului. Și nu oriunde, ci într-una dintre cele mai vizitate zone ale Capitalei.

Footbal Museum Bucharest, primul muzeu din România dedicat „sportului rege”

Denumit sugestiv Football Museum Bucharest, acesta va fi amplasat într-o clădire de peste 1.500 mp din Centrul Vechi al Capitalei, destinată expoziţiilor şi serviciilor conexe. Vorbim despre un proiect cu finanțare privată, ale cărui costuri se ridică la nu mai puțin de 1,2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ideea s-a născut din pasiunea noastră pentru fotbal şi din dorinţa de a contribui la conservarea patrimoniului fotbalistic românesc şi internaţional. Credem că iubitorii fotbalului din România vor primi cu încântare ideea acestui proiect, mai ales că muzeele dedicate fotbalului sunt un important punct de atracţie pe harta turistică a marilor metropole europene”, a explicat Romeo Bănică, Director Executiv Football Museum Bucharest.

Fiind amplasat într-o clădire complet restaurată din zona istorică a Bucureştiului, muzeul își propune să devină un punct de referință pe harta turismului românesc, în baza unui proiect amplu de amenajare la standarde europene. Acesta va găzdui colecţii locale şi internaţionale, atât permanente, cât şi temporare, cu valoroase obiecte de patrimoniu, în spații expoziționale amenajate în baza unui proiect de design adaptat noilor tehnologii. Mai mult decât atât, fondatorii și-au propus ca fiecare lansare şi eveniment să se bucure de participarea unora dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului mondial.

ADVERTISEMENT

Modalitatea perfectă de petrecere a timpului liber

Dincolo de spaţiul expoziţional, Football Museum Bucharest va include spaţii de evenimente, bistro/football pub, cafenea, dar și fan shop, toate aflate în permanență la dispoziţia vizitatorilor expoziţiei şi a celor care caută modalităţi diferite de petrecere a timpului liber în Centrul Vechi al Capitalei. De asemenea, organizatorii intenționează să îmbogăţească experienţa vizitatorilor şi partenerilor muzeului cu un plan de evenimente complet inedite.

Ne propunem ca Football Museum Bucharest să devină un hub pentru cei care împărtăşesc pasiunea pentru acest sport, de la jucătorii de fotbal sau colecţionari până la comunităţile de e-sports.

ADVERTISEMENT

Pe lângă investiţii în clădire şi experienţe, susţinem acest proiect cu o echipă care reuneşte profesionişti cu multă experienţă în domeniile marketing-ului sportiv, organizării de evenimente şi conservării de patrimoniu sportiv.

Decizia de a avansa cu această investiţie a venit după consultări cu o serie de experţi în zonele sportului, turismului şi antreprenoriatului, profesionişti care au subliniat oportunitatea unui asemenea proiect şi impactul pozitiv în dezvoltarea comunităţii locale”, a declarat Bogdan Popescu, unul dintre inițiatorii proiectului.

ADVERTISEMENT

Sunt așteptați peste 100.000 de vizitatori

Inaugurarea este programată pentru vara acestui an, iar fondatorii estimează un trafic record, de 100.000 de vizitatori în primele 12 luni de la deschidere, nu doar din România, ci și din toate colțurile lumii.

Pentru informații suplimentare despre proiect şi evoluţia acestuia, puteți accesa site-ul dedicat – www.footballmuseum.ro – , precum și pagina de Facebook Football Museum Bucharest.

ADVERTISEMENT