Forbes a anunțat câți bani a câștigat Simona Halep în 2018. Sumă consistentă din sponsorizări

Alin Miu   
în Tenis
06/08/2019, 19:51
Forbes a anunțat câți bani a câștigat Simona Halep în 2018. Sumă consistentă din sponsorizări
Forbes a anunțat câți bani a câștigat Simona Halep în 2018

Simona Halep a avut un an 2018 grozav din punct de vedere sportiv, cucerind primul său titlu de Mare Șlem, la Roland Garros. Chiar înaintea turneului de la Toronto, acolo unde Halep va intra în turul 2, celebra revistă Forbes a publicat topul celor mai bine plătite jucătoare de tenis în 2018. 

Forbes a anunțat câți bani a câștigat Simona Halep în 2018

Halep s-a ales cu o sumă netă în valoare de 10,2 milioane de euro. Nu mai puțin de 6,2 milioane de euro au venit din premiile oferite de WTA, în timp ce alte patru milioane au venit din sponsorizări. Chiar dacă suma este una considerabilă, Halep este departe de primele două locuri, asta chiar dacă în plan sportiv a încheiat anul în postura de lider mondial.

Halep, care deține contracte de sponsorizare cu Nike, Wilson, Mercedes-Benz sau Hublot, a câștigat de patru ori mai puțini bani din publicitate decât japoneza Naomi Osaka. Aceasta a luat 8,3 milioane de euro din premiile oferite de WTA și nu mai puțin de 16 milioane de euro din contractele de sponsorizare.

Simona Halep a triumfat la Wimbledon
Simona Halep a triumfat la Wimbledon

Lider absolut a fost, așa cum era de așteptat, Serena Williams, cu încasări totale de 29,2 milioane de euro, dintre care 25 de milioane din sponsorizări! Halep nu a prins nici măcar podiumul, ultima treaptă fiind ocupată de Angelique Kerber, cu încasări de 11,8 milioane de euro.

Simona Halep și-a trecut în palmares și în acest an un turneu de Mare Șlem, dând marea lovitură la Wimbledon, după o finală câștigată chiar împotriva Serenei Williams. Este singurul trofeu luat de Halep în 2019, care acum e nevoită să-și apere trofeul la Rogers Cup pentru a nu pierde locul 4 în ierarhia WTA.

Halep o va înfrunta pe Jennifer Brady în cursul zilei de miercuri, sportiva noastră fiind mare favorită să acceadă în turul 3 la Rogers Cup.

Închide ×