Fotbal international

Forbes a anunțat Top 50 al impresarilor! Ce averi au

26.09.2018 | 19:00
Revista americană Forbes a realizat un Top 50 al celor mai bogați impresari din lumea sportului, iar fotbalul este reprezentat de opt agenți

Revista americană Forbes a realizat un Top 50 al celor mai bogați impresari din lumea sportului, iar fotbalul este reprezentat de opt agenți. Cel mai bogat impresar din sport este americanul Scott Boras, care impresariază jucători celebri de baseball din 1982.

Scott Boras a încasat din comisioane 105,16 milioane de dolari în 2018, iar contractele de care se ocupă au o valoare de 1,9 miliarde de dolari. Americanul este pentru al patrulea an la rând cel mai influent agent din lumea sportului.

Jorge Mendes, cel mai important impresar din fotbal în Top 50 realizat de Forbes

Cel mai important impresar din lumea fotbalului este portughezul Jorge Mendes, care ocupă poziția a doua în clasamentul general. În acest an, el a dat lovitura cu transferul lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus Torino. Mendes a realizat comisioane de peste 100 de milioane de dolari în acest an, iar valoarea totală a contractelor de care se ocupă este de un miliard de dolari.

Ocupanții primelor 10 locuri în clasamentul Forbes al celor mai influenți impresari din sport
Ocupanții primelor 10 locuri în clasamentul Forbes al celor mai influenți impresari din sport

Pe ultima treaptă a podiumului se află Jonathan Barnett, agentul fotbaliștilor Gareth Bale, Gylfi Sigurdsson, Kieran Trippier, Jordan Pickford și Jesse Lingard. În Top 10 se mai află doi agenți din lumea fotbalului, Mino Raiola, care a urcat de pe locul 10 pe 5, și Volker Struth, aflat pe poziția a opta.

Alți patru impresari din fotbal au prins Top 50 realizat de Forbes: Jose Otin – locul 20, Meissa N’diaye – locul 35, Thomas Kroth – locul 36 și Fernando Felicevich – locul 39.

După transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino, Jorge Mendes nu mai reprezintă niciun jucător din lotul celor de la Real Madrid. Este pentru prima dată în ultimii 11 ani când se întâmplă acest lucru.

Cei mai importanți jucători pe care Mino Raiola îi are în portofoliu sunt suedezul Zlatan Ibrahimovic și francezul Paul Pogba. În aceste zile, presa internațională a scris despre o iminentă despărțire a campionului mondial de Manchester United, după conflictul cu managerul Jose Mourinho.

Tags: