News

Ford a anunțat reluarea activității la Craiova. Când va începe producția și cum sunt protejați muncitorii

28.04.2020 | 16:27
Ford a anuntat reluarea activitatii la Craiova Cand va incepe productia si cum sunt protejati muncitorii
ADVERTISEMENT

Ford a anunțat reluarea activității la uzina de producția de la Craiova. Repornirea va fi una etapizată și va avea în vedere munca în condiții de maximă siguranță pentru angajați.

Ford a anunțat reluarea activității la Craiova. Când va începe producția și cum sunt protejați muncitorii

Compania Ford a anunțat, marţi, data la care activitatea uzinelor sale din Europa, inclusiv cea de la Craiova, va fi reluată după pauza cauzată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, activitatea se va relua gradual, începând cu data de 4 mai, la principalele uzine Ford din Europa, inclusiv la Craiova, acolo unde nu s-a mai lucrat din data de 19 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Prin intermediul unui comunicat al Ford România, angajaţii vor fi anunţaţi de supervizorul/team leader-ul lor dacă este cazul să vină la muncă. Persoanele care nu vor veni la muncă vor rămâne în şomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

ADVERTISEMENT

”Odată ce trecem de vârful iniţial al pandemiei de coronavirus în Europa, trebuie să ne pregătim pentru noul context, prioritatea principală a planului nostru de revenire la muncă fiind legată de implementarea standardelor globale Ford privind distanţarea socială şi întărirea protocoalelor de sănătate şi siguranţă la locul de muncă.

Angajaţii noştri trebuie să ştie că facem tot ce putem pentru a le proteja sănătatea.

Producţia va începe treptat, acordând prioritate comenzilor clienţilor şi va creşte în următoarele câteva luni până la reluarea completă a acesteia”, a declarat preşedintele Ford Europa, Stuart Rowley, citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Măsuri stricte de protecție a muncitorilor

După reluarea activității, conducerea uzinei Ford Craiova a anunțat că va impune o listă cuprinzătoare de standarde globale privind distanţarea socială, inclusiv acţiuni de asigurare a securităţii şi sănătăţii angajaţilor din toată Europa, printre care:

  • orice persoană care intră într-un sediu Ford va fi nevoită să poarte o mască de faţă furnizată de companie, precum şi o vizieră, pentru anumite posturi de lucru din producţie, acolo unde nu se poate respecta distanţarea socială;
  • tuturor persoanelor care intră într-o unitate de producţie Ford le va fi verificată temperatura corporală cu dispozitive de scanare ce respectă reglementările şi restricţiile locale sau naţionale;
  • completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătăţii, care confirmă starea de sănătate şi faptul că angajatul este apt de muncă înainte de a intra într-o unitate Ford;
  • reorganizarea zonelor de lucru pentru a asigura respectarea instrucţiunilor privind distanţarea socială şi revenirea treptată la lucru pentru a reduce fluxul de angajaţi din sedii.
ADVERTISEMENT

De asemenea, compania le va pune la dispoziție tuturor angajaţilor echipamente de protecţie personală, ”truse de îngrijire”, la locurile lor de muncă. Acestea includ măşti pentru faţă, un termometru reutilizabil şi alte obiecte de igienă.

ADVERTISEMENT