News

Ford recheamă peste 600.000 de autoturisme în fabrică. Motivul care a declanșat alerta

Ford Motor a rechemat 634.000 de autoturisme la nivel mondial, din cauza riscului de incendiu din cauza injectoarelor de la motor.
25.11.2022 | 10:52
Ford recheama peste 600000 de autoturisme in fabrica Motivul care a declansat alerta
Ford recheamă peste 600.000 de autoturisme. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vehiculele vizate sunt de tip sport utilitare (SUV). Au fost detectate posibile fisuri la injectoarele de combustibil, astfel că proprietarii sunt rugați să-și ducă mașinile la inspecții.

Ford Motor recheamă peste 600.000 de autoturisme

Conform Reuters, al doilea cel mai mare producător auto din SUA a anunțat că rechemarea vizează autoturismele Bronco Sport și Escape modelul 2020-2023 cu motoare cu 3 cilindri și 1.5 litri.

ADVERTISEMENT

Inginerii au constatat că o carcasă a separatorului de ulei se poate crăpa ușor, lucru care ar duce la o scurgere care poate provoca un incendiu la motor.

Sunt vizate inclusiv autoturismele chemate la inspecție la începutul lunii aprilie, conform unui anunț al Administrației pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.

ADVERTISEMENT

Ford susține că motoarele din SUV-urile vizate au o problemă cu un injector de combustibil fisurat care poate să ducă la incendiu sub capotă.

După ce vor fi reparate mașinile, dealerii auto pot actualiza softul mașinii pentru a detecta dacă un injector de combustibil e crăpat, pentru a notifica șoferul printr-un mesaj afișat pe tabloul de bord.

ADVERTISEMENT

”Dacă este detectată o scădere a presiunii în conducta de combustibil, puterea motorului va fi redusă automat pentru a minimiza orice risc, permiţând în acelaşi timp clienţilor să conducă într-o locaţie sigură şi să oprească vehiculul şi să organizeze service”, transmite Ford.

Totodată va fi instalat un tub care va drena combustibilul din chiulasă și mai departe spre suprafețele fierbinți, astfel că va fi verificat dacă există miros excesiv de combustibil în apropierea părții de sus a motorului.

ADVERTISEMENT

Rechemarea vizează aproximativ 520.000 de vehicule din Statele Unite ale Americii, precum și 114.000 din alte țări. Ford a primit 54 de rapoarte de incendii la motoarele de 1.5 litri, inclusiv patru cu injectoare de combustibil crăpate. Din fericire nu există decese în urma acestor incendii auto.

În cele din urmă, Ford a transmis că nu le va spune proprietarilor să nu mai conducă autoturismele, fiind anticipată o rată scăzută de defecțiuni pentru injectoarele de combustibil care se pot confrunta cu scurgeri externe.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut...
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut spune miliardarul a lăsat mască o altă femeie celebră
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
„Te cunosc de undeva”. Cine sunt finaliștii sezonului 20
„Te cunosc de undeva”. Cine sunt finaliștii sezonului 20
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la...
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la Sibiu. Bărbatul a fost prins la Păltiniș
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1