News

Ford România a lansat producția SUV-ului Puma ST la uzina din Craiova. Video

24.09.2020 | 16:03
Ford Romania a lansat productia SUVului Puma ST la uzina din Craiova Video
ADVERTISEMENT

Compania Ford Craiova a prezentat oficial noul Puma ST, primul model Ford Performance produs în România, dar și în Europa.

SUV-ul beneficiază de un motor EcoBoost de 1.5 litri ce dezvoltă 200 de cai putere, o cutie manuală cu 6 trepte și are nevoie de 6.7 secunde pentru repriza 0-100 km/h.

ADVERTISEMENT

Noul model al producătorului de mașini este prevăzut cu tehnologii sportive sofisticate, iar pentru a marca debutul public pe șosele, echipa Ford a filmat mașina într-un drive-test pe Transfăgărăşan.

Producția SUV-ului Puma ST, lansată de Ford la uzina din Craiova

După mai multe imagini publicate în cursul acestui an, a venit momentul ca Ford să prezinte versiunea de performanță a SUV-ului Puma.

ADVERTISEMENT

Producătorul auto a postat pe pagina oficială de Facebook imagini cu noul Puma ST, primul SUV Ford Performance fabricat în Europa, a intrat pe linia de producţie la uzina de la Craiova.

​Ford Puma ST dezvoltă 200 Cai Putere (CP) și ajunge de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde. Acest model devine, astfel, cel mai puternic și mai rapid automobil de serie fabricat vreodată în România și primul SUV Ford Performance produs în Europa de către compania auto americană Ford.

ADVERTISEMENT

Ford Puma ST intră în producția de serie în uzina Ford Craiova în Octombrie 2020, iar livrările către clienții din Europa, inclusiv România, tot de la acea dată.

”Craiova este de astăzi un nou pit stop pe harta Ford Performance, divizia de vehicule de performanţă a Ford Motor Company. Ford lansează cea mai puternică maşină de serie fabricată la noi în ţară, la Craiova.

ADVERTISEMENT

Sigla ST de pe noul Ford Puma produs la Craiova promite mai multă performanţă şi un stil de condus sportiv, şasiu optimizat, 200 CP, pe un automobil de sub 1.400 kg”, a anunțat compania pe site-ul de socializare.

Noul Ford Puma ST pe Transfăgărășan

De astăzi, Craiova apare pe harta Ford Performance. ??️ Noul #FordPumaST, produs la Craiova, este primul SUV european al gamei Ford Performance. ?✅ 1.5 l EcoBoost – 200 CP✅ primul diferențial mecanic cu alunecare limitată (LSD) din segment✅ 0 – 100 km/h în 6,7 secundeAm luat cea mai avansată mașină construită vreodată în România și am condus-o pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, Transfăgărășan. ?? Descoperă Puma ST! ▶️*Filmarea a fost facută în condiții de siguranță și drumul a fost închis circulației publice în timpul filmărilor.

Geplaatst door Ford Romania op Woensdag 23 september 2020

Puma ST, o premieră în toată Europa

În weekendu-ul viitor, Puma ST va fi expusă în premieră pe esplanada de la Cluj Arena, odată cu evenimentul auto Transilvania Rally 2020.

”Noul Puma ST nu este doar o premieră la noi în ţară, ci şi în Europa. Este primul automobil care reuneşte celebra dinamică de condus a gamei Ford Performance pe segmentul SUV-urilor compacte”, precizează compania, conform News.ro.

Producţia modelului Puma a început la uzina Ford din Craiova în octombrie 2019, ca urmare a unei investiții suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro, alăturându-se astfel modelului EcoSport şi motorului de 1.0 litri EcoBoost.

ADVERTISEMENT
Tags: