Fotbal intern

Foresta Suceava e antrenată de un fost jucător de la PSG. A fost coleg cu Ronaldinho. Foto

16.08.2018 | 14:01
Foresta Suceava e antrenata de un fost jucator de la PSG A fost coleg cu Ronaldinho Foto

Foresta Suceava, echipă care evoluează în Liga 3, e antrenată începând cu această vară de un fost jucător de la PSG (Paris Saint Germain). Tunisianul Selim Benachour s-a retras în 2016, după ce a jucat ultima dată la Martigues, iar acum îşi începe cariera de antrenor la gruparea din Liga a 3-a din România.

Selim Benachour a ajuns la 36 de ani şi a jucat în 28 de meciuri pentru PSG, între 2001 şi 2005, unde a înscris un gol. Anunţul că fostul jucător al echipei din Ligue 1 va antrena în Liga a 3-a a fost făcut pe pagina de facebook a Forestei. VEZI FOTO ÎN GALERIA DE MAI SUS!

Foresta Suceava e antrenată de un fost jucător de la PSG

Noul antrenor principal al echipei Foresta Suceava este Selim Benachour! Îi urăm bun venit şi avem încredere că, cariera sa de antrenor va fi cel puţin la fel de plină de reuşite precum a fost cariera sa de jucător de fotbal!”, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a Forestei care a anunţat numirea noului antrenor.

Selim Benachour a mai evoluat pe parcursul carierei pentru echipe precum Troyes, Vitoria Guimaraes, Rubin Kazan, Al Qadsia, Malaga, Maritimo Funchal, Apoel Nicosia, Mumbai City şi Martigues. Fostul mijlocaş în vârstă de 36 de ani a bifat 44 de prezenţe pentru naţionala ţării sale, în tricoul căreia a înscris două goluri. Actualul antrenor al echipei Foresta Suceava a fost coleg cu Ronaldinho.

Antrenorul Forestei Suceava, Selim Benachour, în timp ce îi pregătea pe noii săi elevi din Liga 3
Selim Benachour în timp ce conducea antrenamentul Forestei Suceava

Primul meci pe banca Forestei va avea loc sâmbătă

Selim Benachour a participart la Campionatul Mondial din 2002 cu echipa naţională a Tunisiei şi este prieten foarte bun cu Anelka. Fostul mijlocaş ofensiv de la PSG a condus miercuri, 15 august, primul antrenament la Foresta şi urmează să fie prezentat oficial în cursul zilei de luni. Înainte ca Selim Benachour să semneze cu gruparea din Liga 3, sucevenii au câştigat cu scorul de 3-0 amicalul disputat pe stadionul “Areni”, în compania formaţiei Şomuz Fălticeni. Golurile au fost marcat de Andrei Mateciuc (două) şi Claudiu Aioanei. Primul meci al lui Selim Benachour pe banca Forestei va avea loc sâmbătă, 18 august, în compania divizionarei a patra Siretul Dolhasca.

CITEŞTE ŞI:

La Foresta Suceava, Selim Benachour va fi ajutat de Mihai Guriţă şi Bogdan Tudoreanu. Formaţia din Liga 2-a i-a transferat în urmă cu câteva zile şi pe jucătorii Lionel Samba şi Fares Djermounel.

Ronaldinho şi Selim Benachour, noul antrenor de la Foresta Suceava în perioada când jucau la PSG
Ronaldinho şi Selim Benachour, noul antrenor de la Foresta Suceava în perioada când jucau la PSG

 Florentin Petre voia să rămână la Foresta Suceava

După ce Foresta Suceava a retrogradat în Liga 3, Florentin Petre, antrenorul care a pregătit-o pe gruparea suceveană în sezonul 2017 – 2018 din Liga 2, şi-ar fi dorit să rămână pe banca tehnică a echipei sale, dar oficialii au decis ca să îl aducă pe Selim Benachour în locul fostului jucător de la FC Dinamo Bucureşti. “Îmi doresc foarte mult să rămân la Suceava, doarece am o datorie morală faţă de oamenii care iubesc acest sport în Suceava. Dacă se vrea să se facă performanţă şi să existe continuitate în fotbal pot să mă înham la un nou drum, altfel nu am ce să fac.”

Foresta Suceava a adunat în sezonul 2017 – 2018 doar 33 de puncte în 38 de etape, în Liga 2, iar apoi a retrogradat în Liga 3.

Tags: