News

Forma de senzație a lui Raheem Sterling. 13 goluri în 14 meciuri, pentru fotbalistul reinventat de Guardiola

26.10.2019 | 16:51
Forma de senzatie a lui Raheem Sterling 13 goluri in 14 meciuri pentru fotbalistul reinventat de Guardiola
ADVERTISEMENT

Raheem Sterling este unul dintre cei mai în formă jucători englezi, iar statisticile bune ale lui confirmă perioada bună prin care trece. Pep Guardiola, antrenorul „cetățenilor”, a fost persoana care i-a revitalizat cariera lui Sterling și care l-a învățat cum să dea mai multe goluri, iar mijlocașul lui City s-a conformat perfect. Are peste 10 goluri marcate în ultimele 7 sezoane și pare că nu se va opri aici, mai ales după ce în meciul cu Atalanta din Champions League, a dat un hattrick în 11 minute. Ultima reușită a fotbalistului a fost în victoria cu 3-0 a „cetățenilor” în fața lui Aston Villa, în etapa 10 din Premier League.

Forma foarte bună a lui Raheem Sterling

Raheem Sterling pare să fie „arma secretă” din echipa de vedete a lui Pep Guardiola, iar mijlocașul are 13 goluri în 14 meciuri jucate în acest sezon, în toate competițiile. Sterling a dezvăluit cât de mult l-a ajutat Pep Guardiola să devină un fotbalist de top: „am ajuns la o vârstă fragedă la Manchester City și nu prea știam ce este cu mine. Pep m-a învățat să finalizez, pentru că mie îmi era frică atunci când eram față în față cu portarul și nu aveam un coleg lângă mine”.

ADVERTISEMENT

„Am muncit mult atât fizic cât și psihic pentru a ajunge la cifre la care nu credeam că aș fi în stare să ajung vreodată. Am primit încredere din partea lui Pep, iar eu pot să-l răsplătesc prin goluril și pasele mele de gol”.

  • 140.000.000 este cota de piață a lui Raheem Sterling, conform transfermarkt.com

A intrat în topul celor mai rapizi marcatori de 3 goluri din Champions League

În urma hattrick-ului reușit în duelul cu Atalanta din Champions League, Raheem Sterling a intrat în topul celor mai rapizi marcatori din Champions League, la egalitate cu Cristiano Ronaldo. Mijlocașul lui City nu se gândește să se compare cu Cristiano Ronaldo și a spus că mai are multă muncă pentru a ajunge la nivelul starului portughez: „Ca să ajung la nivelul lui Cristiano Ronaldo, ar trebui să dau câte 60 de goluri în fiecare sezon. El este o adevărată legendă.”

ADVERTISEMENT

Top 3 al celor mai rapizi marcatori din Champions League:

  1. Bafetimbi Gomis – 8 minute (Dinamo Zagreb – Olympique Lyon 1-7)
  2. Mike Newell – 9 minute (Blackburn Rovers – Rosenborg 4-1)
  3. Raheem Sterling – 11 minute (Manchester City – Atalanta 5-1)
  4. Cristiano Ronaldo – 11 minute (Real Madrid – Malmö 8-0) – la egalitate cu Sterling