Forma finală a bugetului de stat ajunge marți în Parlament. Ludovic Orban a făcut anunțul

Bogdan Solomon   
în HotNews
22/02/2021, 15:45
Forma finală a bugetului de stat ajunge marți în Parlament. Ludovic Orban a făcut anunțul
Forma finală a proiectului va fi adoptată în ședința de Guvern de luni seară. Sursa foto: Colaj Fanatik

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că formele finale ale legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021, avizate de Consiliul Legislativ, vor fi adoptate în ședința de Guvern programată luni seară, la ora 19:00.

În aceste condiții, ambele proiecte vor ajunge, cel mai probabil, în Parlament în cursul zilei de marți, 23 februarie, urmând ca săptămâna viitoare să fie supuse votului decisiv. De altfel, liberalii și-au exprimat deja susținerea, în timp ce opoziția, în frunte cu PSD, pregătește o mulțime de amendamente.

În Biroul Executiv am luat decizia, în unanimitate, de a susține legea bugetului în forma în care va fi adoptată de guvern. Noi am formulat propuneri împreună cu colegii parlamentari și primari. Unele au fost adoptate, altele nu”, a transmis liderul PNL.

Guvernul se pregătește să adopte forma finală a bugetului pe 2021

În ceea ce priveşte legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliul Legislativ.

Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ.

Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament.

Împreună cu doamna Anca Dragu, preşedintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România”, a declarat Ludovic Orban.

Florin Cîțu, chemat în Parlament pentru o dezbatere pe tema bugetului

Înainte de ședința în cadrul căreia vor fi adoptate formele finale ale legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021, premierul Florin Cîțu va merge în Parlament pentru a lua parte, la solicitarea grupului parlamentar al PSD, la o dezbatere cu tema „Bugetul tăierilor: moartea economică a României”.

S-a hotărât la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, după consultarea domnului prim-ministru Florin Cîţu, prezenţa domnului prim-ministru lunea viitoare, de la ora 17,00, în cadrul procedurii ‘Ora prim-ministrului’, procedură care a fost iniţiată de grupul parlamentar al PSD”, anunța Ludovic Orban pe 15 februarie, la capătul ședinței Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Închide ×