Fotbal intern

Cum a ajuns Florin Tănase să „spargă” porțile în Liga 1: „După ce m-am întâlnit cu el a dat gol”

02.03.2021 | 15:59
Cum a ajuns Florin Tanase sa sparga portile in Liga 1 Dupa ce mam intalnit cu el a dat gol
ADVERTISEMENT

Florin Tănase (26 de ani) e jucătorul momentului în Liga 1. Cel mai bun marcator al campionatului, cu 16 reușite, căpitanul lui FCSB a primit sfaturi de la Marian Savu (48 de ani).

Savu a fost golgheterul Diviziei A în sezonul 1999-2000, pe vremea când evolua pentru FC Național, titlu pe care l-ar putea cuceri în premieră și Tănase la finalul acestei ediții.

ADVERTISEMENT

La ora actuală, topul celor mai buni marcatori din primul eșalon e completat de Dennis Man (14 goluri) și Hamidou Keyta (13 goluri). Cum Man a plecat la Parma, francezul lui FC Botoșani a rămas singura amenințare pentru Florin Tănase.

Florin Tănase a primit sfaturi de la un fost golgheter al Ligii 1: „M-am întâlnit cu el la o terasă”

Marian Savu știe cum e să dai goluri pe bandă rulantă. Fostul atacant a ieșit golgheter la finalul sezonului 1999-2000, cu 20 de reușite, două mai multe decât Adrian Mutu, care evolua la Dinamo.

ADVERTISEMENT

„E o chestie mişto, mi-am adus aminte de Florin Tănase. M-am întâlnit odată cu el la o terasă şi i-am spus anumite lucruri. Şi după ce m-am întâlnit cu el la următoarea etapă a dat gol şi văd că-i merge foarte bine.

Deci ceea ce i-am spus eu înseamnă că el le-a pus în practică. I-am spus anumite lucruri şi cred că le-a înţeles.

ADVERTISEMENT

Sigur le-a înţeles, pentru că face ceea ce i-am spus. Şi mă bucur pentru el, pentru că el are calitate. El e şi un jucător plăcut ochiului şi poate mult mai mult”, a spus Marian Savu, la Look Sport.

Savu are în CV echipe importante, precum Dinamo, Rapid, FC Național, Sportul Studențesc, Șahtior Donețk sau Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a confirmat interesul din SUA pentru Tănase

Evaluat de Gigi Becali la suma de transfer de 5 milioane de euro, Florin Tănase are viitorul asigurat la FCSB. În cazul în care nu va veni o ofertă care să satisfacă pretențiile financiare ale „latifundiarului din Pipera”, mijlocașul ofensiv va rămâne om de bază în echipa lui Toni Petrea.

Cu toate acestea, Gigi Becali a confirmat declarațiile lui Giovani Becali din FANATIK, conform cărora există varianta ca „Tase” să ajungă în SUA.

Florin Tănase mai are contract cu FCSB până în vara lui 2023. Decarul este cotat de transfermarkt.com la 3 milioane de euro și joacă la FCSB din 2016, atunci când Becali a plătit 1,5 milioane de euro pentru a îl cumpăra de la Viitorul.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan Mediaș: 3,35 este cota pentru „FCSB câștigă la o diferență de 3 sau mai multe goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT