FORMIDABIL! Cea mai mare performanţă din istoria ciclismului românesc! Edi Grosu, la un pas de podium în Giro

Marian Popovici   
în Sporturi
23/05/2015, 10:48
FORMIDABIL! Cea mai mare performanţă din istoria ciclismului românesc! Edi Grosu, la un pas de podium în Giro

Performanţă extraordinară în Il Giro. Românul Edi Grosu de la  a sprintat pentru victorie în etapa a 13-a şi a reuşit să încheie cursa pe locul 5, etapa fiind cîştigată de Sasha Modolo. 

A fost o etapă plată ca în palmă şi se anunţa una liniştită pentru ciclişti, însă ploaia şi o căzătură cu 3,3 kilometri înainte de final au aprins cursa. Alberto Contador a pierdut tricoul roz din cauza căzăturii, avînd un imens ghinion, fiind la doar 300 de metri în zona sigură a ultimilor 3 kilometri, cînd rutierii care suferă căzături nu pierd timp în clasamentul general.

Rutierul lui Nippo Vini Fantini, Edi Grosu a stat foarte bine la sprint, fiind bine plasat cu un kilometru înainte de final. În ultimul viraj, românul a mai pierdut cîteva poziţii, însă a reuşit un sprint remarcabil, reuşind să încheie pe 5, deşi a fost incomodat de rusul Porşev. Sîmbătă e contratimpul din Turul Italiei, crucial pentru stabilirea clasamentului general.

Italianul Fabio Aru e noul lider din Il Giro, Alberto Contador pierzînd tricoul de lider după căzătură. Ibericul are de recuperat doar 19 secunde faţă de Aru.

CLASAMENT ETAPĂ:

dkdk

 

CLASAMENT GENERAL: 

do

Închide ×