Fotbal international

Formidabil! Maradona a îngropat securea războiului cu cel mai mare inamic al său!

Cine ar fi crezut că va sosi ziua în care cel mai mare duşman al forului mondial, Diego Armando Maradona, cel care i-a pus la zid fără ezitare pe foştii conducători ai FIFA, se va aşeza la...
09.02.2017 | 20:14
Formidabil Maradona a ingropat securea razboiului cu cel mai mare inamic al sau
ADVERTISEMENT

Cine ar fi crezut că va sosi ziua în care cel mai mare duşman al forului mondial, Diego Armando Maradona, cel care i-a pus la zid fără ezitare pe foştii conducători ai FIFA, se va aşeza la aceeaşi masă cu actualii şefi? Probabil că foarte puţini, dar iată că Maradona se declară încîntat de noua organigramă de la FIFA şi, ceea ce ar fi părut pînă mai ieri o himeră, este dispus şi onorat să lucreze cu actualii şefi pentru binele sportului rege.

A acceptat provocarea propusă de Gianni Infantino

Il Pibe d’oro este chiar entuziasmat de noua sa provocare şi nu s-a sfiit să umple reţelele de socializare cu entuziasmul său: “Acum pot spune că este oficial. Voi începe o nouă provocare pentru mine, dar îmi voi îndeplini un vis care nu aş mai fi crezut că mai poate fi posibil.

ADVERTISEMENT

Voi lucra pentru o FIFA curată şi transparentă, alături de oameni care chiar iubesc fotbalul şi vor să facă totul pentru dezvoltarea acestui sport, fără interese personale.”

Teoria conspiraţiei la Mondialul din 1994

Ani de zile Diego Maradona a fost duşmanul cel mai înverşunat pentruJoao Havelange, Sepp Blatter şi mai apoi pentru Michel Platini, deşi ultimul fusese un jucător la fel de mare ca şi el. Nu puţine sînt vocile care susţin că la turneul final al CM din 1994, Maradona a fost vînat pentru consum de droguri, din două motive. Duşmănia făţişă cu Havelange, precum şi dorinţa clară a brazilianului de a da o mare lovitură unui mare rival la titlul mondial, care, avîndu-l pe Diego la pupitru, putea reuşi să ajungă pînă în finală.

ADVERTISEMENT

După cum se ştie, Maradona a fost găsit pozitiv la controlul antidoping şi de această suspendare au avut beneficiat la maxim jucătorii naţionalei României în cel mai frumos meci al turneului final. Hagi şi colegii lui au jucat senzaţional şi au învins Argentina în optimile de finală, netezind astfel, involuntar, drumul Braziliei către trofeu.

Evident, vulcanicul argentinian a tunat şi fulgerat despre un complot pus la cale cu mîrşăvie de către Havelange şi oamenii săi şi, acum, după ani, acest lucru pare a fi tot mai evident. Nici pe mai departe relaţia lui Maradona cu şefii FIFA nu s-a îmbunătăţit, în tirul acuzaţiilor sale intrînd Sepp Blatter, pe care l-a caracterizat drept un mare mafiot.

ADVERTISEMENT

“Mai bine rămîn orfan, decît să fac parte din familia FIFA”

Maradona a avut un sentiment violent de respingere şi de atac la adresa forului mondial şi pentru faptul că s-a considerat totdeauna perscutat de către şefii acestui orgnism, dovadă fiind faptul că întotdeauna a fost preferat Pele în sondajul despre cel mai bun jucător al lumii din toate timpurile, deşi rezultatul voturilor era în favoarea sa, dar Blatter nu s-a dat la o parte pentru a le schimba după voia sa.

“Să-l ducă pe Pele la muzeu, că tot îl plimbă peste tot ca pe maimuţă, după cum au interesul. Cu mine nu ar fi avut nicidată cum să facă aşa ceva.”

ADVERTISEMENT

După căderea lui Blatter şi a staffului său pentru corupţie, argntinianul nu s-a sfiit să-şi facă singur campanie, visînd, nici mai mult, nici mai puţin, la fotoliul de preşedinte al FIFA, adică exact scaunul pe care îl urîse pînă atunci de mama focului.

Acum, el se află în cele mai cordiale relaţii cu Gianni Infantino şi spune că împreună vor face multe lucruri bune în favoarea fotbalului.

ADVERTISEMENT