Formula 1. Calificări Abu Dhabi Live Video. Hamilton a obținut cel de-al 86-lea pole al carierei

Sorin Dumitrescu   
în Formula 1
24/11/2018, 16:34
Formula 1. Calificări Abu Dhabi Live Video. Hamilton a obținut cel de-al 86-lea pole al carierei GALERIE FOTO
Formula 1 MP Abu Dhabi. Se încheie în Emiratele Arabe Unite sezonul 2018

Formula 1 trage cortina peste sezonul 2018 cu a 21-a cursă, care are loc în Emiratele Arabe Unite, pe circuitul de la Abu Dhabi. Este al doilea sezon ca lungime şi număr de premii cu cel din 2016. La finalul cursei de la Abu Dhabi unul dintre monştrii sacri ai circuitelor, spaniolul Fernando Alonso, 37 ani, îşi va anunţa retragerea după 17 ani petrecuţi în monposturile scuderiilor pentru care a alergat în Formula 1. Şedinţele de antrenamente, calificările şi cursa sunt transmise LIVE pe Digi Sport şi Telekom Sport.

UPDATE. Lewis Hamilton a obținut cel de-al 86-lea pole din carieră, britanicul dominând autoritar acest top all-time, în care legendarul Michael Schumacher se află în poziția secundă, cu 68 de pole-uri. Din prima linie va pleca și colegul său, finlandezul Bottas. Piloții Ferrari vor porni din pozițiile 3 și 4.

 1. Hamilton
 2. Bottas
 3. Vettel
 4. Raikkonen
 5. Ricciardo
 6. Verstappen
 7. Grosjean
 8. Leclerc
 9. Ocon
 10. Hulkenberg
 11. Sainz
 12. Ericsson
 13. Magnussen
 14. Perez
 15. Alonso
 16. Hartley
 17. Gasly
 18. Vandoorne
 19. Sirotkin
 20. Stroll

Fernando Alonso a concurat în ultimii ani pentru McLaren, dar s+a remarcat mai mult prin abandonuri, având nu mai puţin de 30 din 76 de curse la care a participat!  Alonso are în palmares două titluri, cu Renault, în 2005 şi 2006 şi vicecampion de trei ori (2010, 2012 şi 2013). În ultimii ani Alonso nu a mai câştigat nici o cursă, bilanţul său de 32 succese plasându-l oricum în ierarhia primilor zece piloţi all time.

Formula 1. MP al Abu Dhabi Live Stream pe Digi Sport și Telekom

Circuitul de la Abu Dhabi are o particularitate: faptul că se începe cursa pe lumina zilei şi se încheie în nocturnă! Este ceva special, care a creat mult interes în jurul cursei, deşi anul acesta totul e de mult ştiut, numele noului campion mondial şi al echipei de constructori. Pentru a fi siguri că nu pot apărea probleme cu nocturna aceasta este aprinsă încă de la începutul cursei.

Formula 1 MP Abu Dhabi. Singurul circuit din lume unde cursa începe pe lumină şi se încheie în nocturnă
Formula 1 MP Abu Dhabi. Singurul circuit din lume unde cursa începe pe lumină

Mercedes, echipa pentru care concurează şi Lewis Hamilton, a devenit oficial campioană abia după Marele Premiu al Braziliei, în timp ce vedeta sa din Marea Britanie, desfăcuse deja şampania după MP al Mexicului. În acest fel şi Mercedes şi Lewis Hamilton au acum câte cinci succese în palmares, doar că scuderia îl obţine pentru al cincilea an consecutiv.

Circuitul de la Abu Dhabi trece pe sub cel mai luxos hotel

Circuitul Yas Marina are o lungime de 5,554 km şi se află situat pe insula Yas, de unde şi numele care i-a fost dat. Se rulează pe pistă în sensul invers al acelor de ceasornic. În total pe circuit sunt 9 viraje de dreapta şi 12 de stânga. Se poate alerga cu o viteză care atinge şi 330 km la oră pe anumite segmente ale circuitului.

Yas Marin Circuit Abu Dhabi. Are 5,554 km şi 21 viraje, 9 dreapta, 12 stânga
Yas Marin Circuit Abu Dhabi. Are 5,554 km

Şi parcă pentru a-şi autentifica şi mai mult autenticitatea, dincolo de faptul că este singurul Mare Premiu început pe lumină şi încheiat pe nocturnă, încă un element asigură gradul de unicat circuitului de la Abu Dhabi. Este vorba de faptul că acest circuit a fost conceput să treacă pe sub cel mai luxos hotel din Abu Dhabi, hotelul Yas Viceroy Abu Dhabi.

Închide ×