Cursă nebună în China! Vettel şi Hamilton au capotat. Podium surpriză

Ionut Neamţu    Marian Popovici   
in Masini
15/04/2018, 11:17
Cursă nebună în China! Vettel şi Hamilton au capotat. Podium surpriză

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Sebastian Vettel a plecat din pole position şi a avut un start foarte bun de cursă în China. Colegul său, Kimi Raikkonen, plecat al doilea în grilă nu şi-a putut menţine locul după start şi a fost depăşit de Bottas. La jumătatea cursei, pilotul Mercedes a urcat pe primul loc după ce a trecut de Vettel.

Nebunia a început în a doua jumătate a cursei după un acroşaj între piloţii Toro Rosso, Gasly şi Hartley. A intrat safety car-ul chiar în momentul în care piloţii Red Bull se aflau în apropierea boxelor. Ricciardo şi Verstappen au schimbat pneurile şi aveau cauciucuri noi-nouţe pentru finalul cursei.

Hamilton, cursă ştearsă

Evident, după ce safety car-ul a ieşit, piloţii Red Bull au fost cei mai rapizi. Verstappen a intrat într-un acroşaj cu Vettel şi a fost penalizat 10 secunde, iar liderul clasamentului general a alunecat mult în clasament din cauza pneurilor uzate.

Podiumul final a fost unul surprinzător. Daniel Ricciardo a câştigat Marele Premiu al Chinei, Bottas a încheiat pe doi şi Raikkonen pe locul 3. Campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton a fost al 4-lea, în timp ce Vettel a încheiat pe 8.

Clasament cursă: 

Clasament general: 


 

Închide ×